Doorgaan naar hoofdcontent

170 euro gevonden: Hoe we toch nog niet alle financiën goed in beeld hadden

Een tijdje terug kregen we een brief thuis van een bank waar we, blijkbaar, nog een online spaarrekening hadden lopen. Ze hadden hun systemen vergeleken met de basisadministratie en hadden twee adressen verschillende adressen van ons gevonden. Of we wilden aangeven welke de goede was. Dat hebben we netjes online gedaan.

We gingen er vanuit dat er geen geld meer op de rekening stond, dus deze week besloten we om de rekening maar af te sluiten. De spaarrente was niet meer concurrerend, en als we er toch geen geld op hadden staan dan konden we hem net zo goed opzeggen. Dat scheelt dan ook weer administratie.

Toen ik inlogde bleek dat er toch nog wat op stond, namelijk ruim 170 euro. In december 2014 hadden we de laatste storting gedaan en vanaf toen niets meer mee gedaan, alleen werd er jaarlijks rente bijgestort. Dat laat overigens ook wel een triest beeld zien over de renteontwikkeling de laatste jaren. De ontvangen rente over 2015, 2016 en 2017 liep fors terug van €2,20 over 2015 tot €0,73 over het afgelopen jaar.

De rekening is nu opgezegd en het geld is ondergebracht op de bufferrekening. Al met al toch een meevallertje..

Hebben jullie wel eens van dit soort meevallers gehad?

Reacties

  1. Ik hoop nog steeds dat ik ergens verstopt en vergeten briefgeld vind, maar dit is helaas nog niet gebeurd. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is fijn! ik heb pas een briefje van 10 gevonden in mijn oude zomerjas. Die moest de was in en ik haalde de zakken leeg :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is een leuke meevaller. Zelf heb ik dat geluk nog niet gehad. Wel vind af en toe nog wat geld terug in een tas waar ik niet op gerekend had.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mazzel! Ik heb helaas niet zulk geluk gehad. Maarja, blijkbaar weet ik heel goed wat ik heb. haha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jawel! Nog een jaar spaarloon uitgekeerd krijgen, terwijl je denkt dat het voorgaande jaar het laatste jaar was.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij ons wisten we niet of V een 13de maand of bonus uitkering kreeg. Uiteindelijk bleek dit om €750 bruto te gaan. Toch ook een leuke meevaller.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Toch een fijne meevaller!
    Wij hebben laatst een heleboel - nog geldige! - cadeaubonnen gevonden. Dat was ook een mooie vondst.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. In 2003 verkochten wij ons huis. Paar maanden later kregen wij een brief van de hypotheek verstrekker of wij t geld in de beleggingspot nog wilden gaan opnemen. Was toch een paar duizend euro. Wij net 25 hadden geen idee dat die pot bestond. Haha stelletje noobs.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. I really likes your blog! You have shared the whole concept really well and very beautifully soulful read!
    Thanks for sharing
    หนังดราม่า

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....