vrijdag 12 januari 2018

170 euro gevonden: Hoe we toch nog niet alle financiën goed in beeld hadden

Een tijdje terug kregen we een brief thuis van een bank waar we, blijkbaar, nog een online spaarrekening hadden lopen. Ze hadden hun systemen vergeleken met de basisadministratie en hadden twee adressen verschillende adressen van ons gevonden. Of we wilden aangeven welke de goede was. Dat hebben we netjes online gedaan.

We gingen er vanuit dat er geen geld meer op de rekening stond, dus deze week besloten we om de rekening maar af te sluiten. De spaarrente was niet meer concurrerend, en als we er toch geen geld op hadden staan dan konden we hem net zo goed opzeggen. Dat scheelt dan ook weer administratie.

Toen ik inlogde bleek dat er toch nog wat op stond, namelijk ruim 170 euro. In december 2014 hadden we de laatste storting gedaan en vanaf toen niets meer mee gedaan, alleen werd er jaarlijks rente bijgestort. Dat laat overigens ook wel een triest beeld zien over de renteontwikkeling de laatste jaren. De ontvangen rente over 2015, 2016 en 2017 liep fors terug van €2,20 over 2015 tot €0,73 over het afgelopen jaar.

De rekening is nu opgezegd en het geld is ondergebracht op de bufferrekening. Al met al toch een meevallertje..

Hebben jullie wel eens van dit soort meevallers gehad?

8 opmerkingen:

 1. Ik hoop nog steeds dat ik ergens verstopt en vergeten briefgeld vind, maar dit is helaas nog niet gebeurd. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is fijn! ik heb pas een briefje van 10 gevonden in mijn oude zomerjas. Die moest de was in en ik haalde de zakken leeg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een leuke meevaller. Zelf heb ik dat geluk nog niet gehad. Wel vind af en toe nog wat geld terug in een tas waar ik niet op gerekend had.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mazzel! Ik heb helaas niet zulk geluk gehad. Maarja, blijkbaar weet ik heel goed wat ik heb. haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jawel! Nog een jaar spaarloon uitgekeerd krijgen, terwijl je denkt dat het voorgaande jaar het laatste jaar was.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij ons wisten we niet of V een 13de maand of bonus uitkering kreeg. Uiteindelijk bleek dit om €750 bruto te gaan. Toch ook een leuke meevaller.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch een fijne meevaller!
  Wij hebben laatst een heleboel - nog geldige! - cadeaubonnen gevonden. Dat was ook een mooie vondst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In 2003 verkochten wij ons huis. Paar maanden later kregen wij een brief van de hypotheek verstrekker of wij t geld in de beleggingspot nog wilden gaan opnemen. Was toch een paar duizend euro. Wij net 25 hadden geen idee dat die pot bestond. Haha stelletje noobs.

  BeantwoordenVerwijderen