Doorgaan naar hoofdcontent

Rabo-klanten lossen fors af

In de eerste helft van dit jaar hebben Rabo-klanten fors afgelost. In totaal deden zij 8,3 miljard euro aan extra aflossingen op hun hypotheek. Jammer genoeg kon ik zo snel niet achterhalen wat de totale portefeuille van Rabo-hypotheken is, maar ik vind dat een behoorlijk bedrag.

Zeker als je het vergelijkt met klanten van onze bank, de ABNAMRO, waar ik in het halfjaarverslag las dat er "maar" 1 miljard euro extra afgelost was. Ondanks dat wij dit jaar al zo ons best gedaan hebben daar aan bij te dragen.

Hebben jullie ook extra afgelost dit jaar?

Reacties

  1. Nee nog niet. Nog een studieschuld als die afbetaald is dan gaat dat bedrag naar de aflossing van de hypotheek die wij ook bij de rabobank hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik droeg bij an die 1 miljard... ;-)

    Misschien is het bedrag percentueel helemaal niet zo groot. Ik heb even gegoogled, maar kan de marktaandelen van deze banken zo snel niet vinden....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben dit jaar niet superveel afgelost, maar wel wat. Bij de RABObank inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van mij zit er ook 1000,00 in die Rabo-miljarden 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb je ook ing cijfers gezien? Daarin zit onze 7000€ 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van ons is er ruim €3000 als extra aflossing naar de ABN gegaan. Komt dit jaar zeker nog €3000 bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nee niet afgelost maar gestort in de spaarhypotheek.
    Op papier "blijft" de schuld gelijk maar voor mijn gevoel en me bankrekening is hij echt lager ;)
    Gr John

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De Rabobank bezat eind 2015 ruim 200 miljard euro aan hypotheken (https://www.rabobank.com/nl/press/search/2016/20160331-hypotheken-verkoop.html). 8 Miljard klinkt dus als best significant, zeker omdat het voortijdige hypotheekaflossingen betreft. Daar komen annuitaire aflossingen en uitkeringen van spaarpolissen nog bovenop (die zijn immers gepland).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Uit deze cijfers blijkt dat de totale hypotheekschuld in Nederland eind 2015 € 664,4 miljard is. De Rabobank heeft dus bijna een derde (zo'n 30%) in handen.
      Veeder vind ik alleen maar procentuele marktaandelen. De drie grootbanken hebben samen net iets meer dan 50% in handen.

      Zie: http://www.amweb.nl/financiele-planning/nieuws/2017/3/nationale-hypotheekschuld-nu-6644-miljard-euro-10193802

      Verwijderen
  9. nee we lossen nog niet extra af. eerst alle spaarpotten vullen, daarna de studieschuld versneld aflossen en pas daarna de hypotheek, mits de spaarpotjes dus gevuld zijn. we hebben een annuiteire hypotheek dus lossen sowieso al af.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hier 6000 afgelost dit jaar en we gaan door hebben de smaak flink te pakken. Het is grappig hoe dat bij ons werkt,eerst maar af en toe wat toen dachten we we doen structureel 200 euro,dit een tijdje gedaan. Toen gingen we het verschil zien van nooit afgelost(we hebben een aflossingsvrije hypotheek)en het afgeloste gedeelte toen naar 500 euro aflossing ging nog harder en nu zitten we sinds 2 maanden op 1000 euro per maand aflossing. Het gaat lekker hard zo en hopen gauw van die bankschuld af te zijn en van die bank. We hebben niet veel inkomen zijn rond de 60 maar door gewoom te beginnen met aflossen kregen we er steeds meer lol in en zien we steeds meer mogelijkheden wat we kunnen doen om ons doel te halen.


    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tot nu toe dit jaar € 17.000 afgelost, er komt nog € 15.000 bij, en dan ben ik klaar :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is al een mooi bedrag zeg.. Zo veel mogen wij niet eens boetevrij aflossen... :)

      Verwijderen
    2. Dat is nou het grote voordeel van een rentevast periode van één jaar. Je mag ieder jaar aflossen wat je kunt. Eind van het jaar ben ik hypotheekvrij, dan gaat het grote sparen om met 57 jaar met pensioen te kunnen beginnen.

      Verwijderen
    3. mooi doel. Wij hebben dat nooit aangedurfd

      Verwijderen
  12. Wij hebben € 10.550,00 extra afgelost op onze aflossingsvrije hypotheek en € 3.500,00 extra ingelegd in onze bankspaarhypotheek. Ik kan niet wachten tot het weer januari is om extra af te lossen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Niet afgelost op de hypotheek, wel op de schuld bij (schoon)ouders. NL is goed bezig met aflossen!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk stukje. Handige link naar de gratis te lezen krant. Maar 1 miljard afgelost..... Haha.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....