Doorgaan naar hoofdcontent

Rabo-klanten lossen fors af

In de eerste helft van dit jaar hebben Rabo-klanten fors afgelost. In totaal deden zij 8,3 miljard euro aan extra aflossingen op hun hypotheek. Jammer genoeg kon ik zo snel niet achterhalen wat de totale portefeuille van Rabo-hypotheken is, maar ik vind dat een behoorlijk bedrag.

Zeker als je het vergelijkt met klanten van onze bank, de ABNAMRO, waar ik in het halfjaarverslag las dat er "maar" 1 miljard euro extra afgelost was. Ondanks dat wij dit jaar al zo ons best gedaan hebben daar aan bij te dragen.

Hebben jullie ook extra afgelost dit jaar?

Reacties

 1. Nee nog niet. Nog een studieschuld als die afbetaald is dan gaat dat bedrag naar de aflossing van de hypotheek die wij ook bij de rabobank hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik droeg bij an die 1 miljard... ;-)

  Misschien is het bedrag percentueel helemaal niet zo groot. Ik heb even gegoogled, maar kan de marktaandelen van deze banken zo snel niet vinden....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben dit jaar niet superveel afgelost, maar wel wat. Bij de RABObank inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van mij zit er ook 1000,00 in die Rabo-miljarden šŸ˜Š

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb je ook ing cijfers gezien? Daarin zit onze 7000€ šŸ˜‰

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van ons is er ruim €3000 als extra aflossing naar de ABN gegaan. Komt dit jaar zeker nog €3000 bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee niet afgelost maar gestort in de spaarhypotheek.
  Op papier "blijft" de schuld gelijk maar voor mijn gevoel en me bankrekening is hij echt lager ;)
  Gr John

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De Rabobank bezat eind 2015 ruim 200 miljard euro aan hypotheken (https://www.rabobank.com/nl/press/search/2016/20160331-hypotheken-verkoop.html). 8 Miljard klinkt dus als best significant, zeker omdat het voortijdige hypotheekaflossingen betreft. Daar komen annuitaire aflossingen en uitkeringen van spaarpolissen nog bovenop (die zijn immers gepland).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit deze cijfers blijkt dat de totale hypotheekschuld in Nederland eind 2015 € 664,4 miljard is. De Rabobank heeft dus bijna een derde (zo'n 30%) in handen.
   Veeder vind ik alleen maar procentuele marktaandelen. De drie grootbanken hebben samen net iets meer dan 50% in handen.

   Zie: http://www.amweb.nl/financiele-planning/nieuws/2017/3/nationale-hypotheekschuld-nu-6644-miljard-euro-10193802

   Verwijderen
 9. nee we lossen nog niet extra af. eerst alle spaarpotten vullen, daarna de studieschuld versneld aflossen en pas daarna de hypotheek, mits de spaarpotjes dus gevuld zijn. we hebben een annuiteire hypotheek dus lossen sowieso al af.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier 6000 afgelost dit jaar en we gaan door hebben de smaak flink te pakken. Het is grappig hoe dat bij ons werkt,eerst maar af en toe wat toen dachten we we doen structureel 200 euro,dit een tijdje gedaan. Toen gingen we het verschil zien van nooit afgelost(we hebben een aflossingsvrije hypotheek)en het afgeloste gedeelte toen naar 500 euro aflossing ging nog harder en nu zitten we sinds 2 maanden op 1000 euro per maand aflossing. Het gaat lekker hard zo en hopen gauw van die bankschuld af te zijn en van die bank. We hebben niet veel inkomen zijn rond de 60 maar door gewoom te beginnen met aflossen kregen we er steeds meer lol in en zien we steeds meer mogelijkheden wat we kunnen doen om ons doel te halen.


  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tot nu toe dit jaar € 17.000 afgelost, er komt nog € 15.000 bij, en dan ben ik klaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is al een mooi bedrag zeg.. Zo veel mogen wij niet eens boetevrij aflossen... :)

   Verwijderen
  2. Dat is nou het grote voordeel van een rentevast periode van Ć©Ć©n jaar. Je mag ieder jaar aflossen wat je kunt. Eind van het jaar ben ik hypotheekvrij, dan gaat het grote sparen om met 57 jaar met pensioen te kunnen beginnen.

   Verwijderen
  3. mooi doel. Wij hebben dat nooit aangedurfd

   Verwijderen
 12. Wij hebben € 10.550,00 extra afgelost op onze aflossingsvrije hypotheek en € 3.500,00 extra ingelegd in onze bankspaarhypotheek. Ik kan niet wachten tot het weer januari is om extra af te lossen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Niet afgelost op de hypotheek, wel op de schuld bij (schoon)ouders. NL is goed bezig met aflossen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk stukje. Handige link naar de gratis te lezen krant. Maar 1 miljard afgelost..... Haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

AnnuĆÆteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuĆÆteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, Ć©Ć©n om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en Ć©Ć©n op de annuĆÆtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Grote uitgave(n)

Een tijdje terug schreef ik tussen neus en lippen door dat we een grote uitgave hadden gedaan. We hebben namelijk een nieuwe (tweedehands) auto gekocht. Daar is een heel denk- en afwegingsproces aan vooraf gegaan.

Zoals trouwe lezers van dit blog misschien wel weten vielen de onderhoudskosten aan onze vorige auto ons behoorlijk tegen. In die paar jaar tijd hebben we enkele duizenden euro's weggebracht naar onze dealer.

De laatste tijd maakte onze auto weer een raar geluid. Alsof er ergens bij een voorwiel wat aanliep. Dat werd steeds wat erger. Dat zou dus kosten met zich meebrengen.

Wel gingen we nog met onze intussen oude auto op vakantie. Daar hadden we ons jaarlijkse spelletje willen we binnenkort een nieuwe vouwwagen kopen of willen we gaan sparen voor een caravan?
Nadat we diverse medekampeerders met caravan zagen die heel makkelijk zich installeerden en weer vertrokken, besloten we (weer) eens een lijstje te maken van de voor- en nadelen van beide opties.

Dit keer viel ui…