Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing maart

Gisteren hebben we weer een opdracht gegeven voor een extra aflossing op de annuïteitenhypotheek. Deze maand lossen we €600 extra af op dit hypotheekdeel. Hierdoor zullen onze maandlasten met €2,91 dalen.

We hebben als doel om dit jaar 10% extra af te lossen op dit hypotheekdeel. Dat is €6.713,40. Met deze aflossing komen we op €3.813,40 of 57% van ons jaardoel. We hebben nog €2.900 te gaan dit jaar.
Nadat we dit doel gehaald hebben willen we ook nog 10% van onze aflossingsvrije hypotheek aflossen.


We hebben ook nog eens goed zitten rekenen. Als we de komende jaren elk jaar 10% van zowel de annuïtaire hypotheek als het aflossingsvrije deel weten af te lossen kunnen we in 2025 van beide delen af zijn. Tot die tijd loopt de rentevaste periode van beide delen niet af, dus we zijn gebonden aan 10% extra aflossing per jaar als we uitgaan van boetevrij aflossen.

Na 2025 hebben we dan alleen nog de spaarhypotheek als we daar niets aan doen voor die tijd.

Lossen jullie deze maand nog extra af op de hypotheek?

Reacties

 1. Kijk, juliie zijn goed op weg!

  Wij hebben ook weer een opdracht tot extra aflossing gegeven op onze aflossingsvrije hypotheek van € 3.000,00. Wij hebben besloten een viertal aflossingen voor te schieten uit de buffer. Daarmee komt de restschuld voor dit deel uit op € 34.000,00.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij kunnen waarschijnlijk 1500 euro extra aflossen deze maand. We denken dat het dit jaar rond de 30.000 euro aan extra aflossen gaat worden omdat we nog een deel van een erfenis krijgen.
  Verder merken we nu echt de leuke gevolgen van het sneeuwbaleffect van extra aflossen. Wij hebben nog 78.000 euro aan hypotheek oo dit moment.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie bedragen, wij hebben ook het grootste deel tot nu toe uit een erfenis gedaan.
   En jullie schieten lekker op als je haalt wat jullie willen halen

   Verwijderen
 3. Geen aflossingen meer dit jaar op de hypotheek. Wel op de lening die we namen bij familie om een garage te kunnen kopen. Ook een heel mooi behaald doel! Is geen heel groot deel, maar wil het wel dit jaar hebben afgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed zeg, 2025!
  Voor ons nog een wat langer traject waarschijnlijk. Ook iets meer hypotheek hier. We hopen wel in 2026 van de aflossingsvrije af te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We weten ook niet of we dit gaan halen hoor. We moeten dan elk jaar bijna €12.000 gaan aflossen, dat is best fors.

   Verwijderen
 5. We hebben al 12.000 euro afgelost dit jaar en we verwachten dit jaar nog 28.000 af te lossen. Dit alles door het vrijboeken van spaarpolissen en het opheffen van de spaarzekerhypotheek. Met 2016 in totaal 85.000 euro. En vanaf het begin van aflossen 112.000 euro dacht ik uit mijn hoofd.
  Ook ontvangen wij op het einde van het jaar nog een erfenis. Deze wordt in zijn geheel afgelost.
  Hoe sneller weg hoe beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit jaar heb ik de extra aflossing van 6300 in januari gedaan. Ik ben druk bezig met sparen voor de aflossing van 2018 - mijn plan is om gewoon door te gaan met sparen en aflossen tot 2022 en dan is als het goed blijft gaan alles afgelost... 🎉

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze maand mag ik niet extra aflossen ivm wijzigen van de rente en de rentevastperiode van twee van de vijf leningdelen. Dus in april gaan we een verzoek indienen voor een grotere aflossing want de lening van € 205.000 willen we zo snel mogelijk vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. we hebben in januari dit jaar €5200 extra op de annuïteitenhypotheek afgelost.
  Meer extra aflossingen gaan we dit jaar niet doen omdat we aan het verbouwen zijn en dat al genoeg geld kost :)

  Succes met je aflosavontuur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjwel. Ik kan me voorstellen dat de verbouwing genoeg kost..

   Verwijderen
 9. Voor ons geen extra aflossing dit jaar! We gaan verbouwen dus dat zit er even niet in. Volgend jaar gaan we weer extra aflossen van onze hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.