Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing maart

Gisteren hebben we weer een opdracht gegeven voor een extra aflossing op de annuïteitenhypotheek. Deze maand lossen we €600 extra af op dit hypotheekdeel. Hierdoor zullen onze maandlasten met €2,91 dalen.

We hebben als doel om dit jaar 10% extra af te lossen op dit hypotheekdeel. Dat is €6.713,40. Met deze aflossing komen we op €3.813,40 of 57% van ons jaardoel. We hebben nog €2.900 te gaan dit jaar.
Nadat we dit doel gehaald hebben willen we ook nog 10% van onze aflossingsvrije hypotheek aflossen.


We hebben ook nog eens goed zitten rekenen. Als we de komende jaren elk jaar 10% van zowel de annuïtaire hypotheek als het aflossingsvrije deel weten af te lossen kunnen we in 2025 van beide delen af zijn. Tot die tijd loopt de rentevaste periode van beide delen niet af, dus we zijn gebonden aan 10% extra aflossing per jaar als we uitgaan van boetevrij aflossen.

Na 2025 hebben we dan alleen nog de spaarhypotheek als we daar niets aan doen voor die tijd.

Lossen jullie deze maand nog extra af op de hypotheek?

Reacties

 1. Kijk, juliie zijn goed op weg!

  Wij hebben ook weer een opdracht tot extra aflossing gegeven op onze aflossingsvrije hypotheek van € 3.000,00. Wij hebben besloten een viertal aflossingen voor te schieten uit de buffer. Daarmee komt de restschuld voor dit deel uit op € 34.000,00.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij kunnen waarschijnlijk 1500 euro extra aflossen deze maand. We denken dat het dit jaar rond de 30.000 euro aan extra aflossen gaat worden omdat we nog een deel van een erfenis krijgen.
  Verder merken we nu echt de leuke gevolgen van het sneeuwbaleffect van extra aflossen. Wij hebben nog 78.000 euro aan hypotheek oo dit moment.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie bedragen, wij hebben ook het grootste deel tot nu toe uit een erfenis gedaan.
   En jullie schieten lekker op als je haalt wat jullie willen halen

   Verwijderen
 3. Geen aflossingen meer dit jaar op de hypotheek. Wel op de lening die we namen bij familie om een garage te kunnen kopen. Ook een heel mooi behaald doel! Is geen heel groot deel, maar wil het wel dit jaar hebben afgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed zeg, 2025!
  Voor ons nog een wat langer traject waarschijnlijk. Ook iets meer hypotheek hier. We hopen wel in 2026 van de aflossingsvrije af te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We weten ook niet of we dit gaan halen hoor. We moeten dan elk jaar bijna €12.000 gaan aflossen, dat is best fors.

   Verwijderen
 5. We hebben al 12.000 euro afgelost dit jaar en we verwachten dit jaar nog 28.000 af te lossen. Dit alles door het vrijboeken van spaarpolissen en het opheffen van de spaarzekerhypotheek. Met 2016 in totaal 85.000 euro. En vanaf het begin van aflossen 112.000 euro dacht ik uit mijn hoofd.
  Ook ontvangen wij op het einde van het jaar nog een erfenis. Deze wordt in zijn geheel afgelost.
  Hoe sneller weg hoe beter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is al heel veel zeg. En weg is weg inderdaad.

   Verwijderen
 6. Dit jaar heb ik de extra aflossing van 6300 in januari gedaan. Ik ben druk bezig met sparen voor de aflossing van 2018 - mijn plan is om gewoon door te gaan met sparen en aflossen tot 2022 en dan is als het goed blijft gaan alles afgelost... 🎉

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze maand mag ik niet extra aflossen ivm wijzigen van de rente en de rentevastperiode van twee van de vijf leningdelen. Dus in april gaan we een verzoek indienen voor een grotere aflossing want de lening van € 205.000 willen we zo snel mogelijk vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. we hebben in januari dit jaar €5200 extra op de annuïteitenhypotheek afgelost.
  Meer extra aflossingen gaan we dit jaar niet doen omdat we aan het verbouwen zijn en dat al genoeg geld kost :)

  Succes met je aflosavontuur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjwel. Ik kan me voorstellen dat de verbouwing genoeg kost..

   Verwijderen
 9. Voor ons geen extra aflossing dit jaar! We gaan verbouwen dus dat zit er even niet in. Volgend jaar gaan we weer extra aflossen van onze hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…