Doorgaan naar hoofdcontent

Beleggingsupdate november

Het is een drukke maand geweest op het beleggingsfront. We legden geld in in onze beide beleggingsfondsen, in totaal 100 euro. Daarnaast investeerden we maar liefst in 3 bedrijven. Op 9 november kochten we 8 aandelen Unilever voor in totaal €300. Op dezelfde dag kochten we ook 4 aandelen van Target, een Amerikaanse winkelketen. Deze aankoop kostte ons €245. Als je meer wilt lezen over deze aankopen dan kan dat hier.

Een week later, op 16 november dus, verkochten we onze aandelen Target alweer. De koers was zo explosief gestegen dat we dat niet konden laten schieten, ook al gaat dat eigenlijk tegen onze beleggingsstrategie van kopen en houden in. De verkoop leverde ons bijna €290 op, een winst van bijna 45 euro in een week tijd. Wil je meer lezen over deze verkoop dan kan dat hier
Tussen aankoop en verkoop ging het aandeel ook nog ex-dividend, wat betekent dat we, ondanks dat we de aandelen intussen alweer verkocht hebben, recht hebben op dividenduitkering. Daarom krijgen wij in december nog zo'n 2 euro dividend voor de 4 aandelen Target.

Van het geld dat weer vrijkwam van de verkoop van de aandelen Target hebben we extra (9) aandelen Coca-Cola gekocht voor €347. Met deze aankoop nemen onze jaarlijkse dividendinkomsten toe met ruim 10 euro na aftrek van dividendbelasting. In totaal is onze geschatte jaarlijkse dividendinkomen hierdoor toegenomen tot ruim 280 euro bruto of 240 euro netto bij de huidige wisselkoersen.

Verder hebben deze maand uit drie bronnen dividend ontvangen:
  • Omega Healthcare Investors: 9,69
  • Whitestone REIT: €3,76
  • High Dividend Beleggingsfonds: €2,31.
Dit zijn allemaal netto bedragen. In totaal ontvingen we in november dus €15,76 netto aan dividend. Hiermee hebben we dit jaar €70,33 aan dividend mogen ontvangen. We hopen volgende maand over de 100 euro aan dividendinkomsten heen te gaan.

Voor deze maand verwachten we verder geen passieve inkomsten meer. Hebben jullie deze maand nog extra inkomsten mogen ontvangen?
Zo veel dividend krijgen we nog niet, maar dat is wel het doel :)

Reacties

  1. Mijn passive inkomen is op dit moment enkel uit crowdfunding. Dat komt uit op dagelijks een paar euro, maar dan heb ik ook iets meer geïnvesteerd dan jullie. Ik ben benieuwd wat nu de dividendopbrengsten per jaar zijn (in een percentage...) Ik denk dat dat het vergelijken iets eenvoudiger maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een mooi onderwerp voor een volgend blog. We hebben nu bijna €5.000 geïnvesteerrd, dus dan is €240 netto net iets minder dan 5%..
      Maar ik zal het eens verder uitwerken..

      Verwijderen
    2. Dat is een mooi resultaat! Ik ben erg benieuwd naar de uitwerking en ga jullie zeker volgen!

      Verwijderen
  2. Jullie zijn er serieus mee bezig en het is mooi om te zien/lezen hoe het zich ontwikkeld. Het bijzondere is dat ik beleggen maar een spannend onderwerp blijf vinden om er zelf iets mee te doen. En dat terwijl ik al in diverse crowdfundingprojecten heb geïnvesteerd. Zo niet nog risicovoller... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het ook nog best spannend hoor. Ik kijk nog elke dag, ook al zijn we niets van plan.
      En ik heb juist een beetje angst voor crowdfunding... :)

      Verwijderen
    2. Even reclame maken voor mijn blog morgen (A). Daarin leg ik juist uit hoe ik met de risico's van crowdfunding omga, hoe ik er nu voor sta en hoe ik verder wil met crowdfunding.

      Verwijderen
  3. Altijd leuk als je over de 100 euro kunt gaan. Volgens mijn berekeningen is dat voor ons pas in mei 2017. Maar alle kleine beetjes helpen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....