dinsdag 22 november 2016

Beleggingsupdate november

Het is een drukke maand geweest op het beleggingsfront. We legden geld in in onze beide beleggingsfondsen, in totaal 100 euro. Daarnaast investeerden we maar liefst in 3 bedrijven. Op 9 november kochten we 8 aandelen Unilever voor in totaal €300. Op dezelfde dag kochten we ook 4 aandelen van Target, een Amerikaanse winkelketen. Deze aankoop kostte ons €245. Als je meer wilt lezen over deze aankopen dan kan dat hier.

Een week later, op 16 november dus, verkochten we onze aandelen Target alweer. De koers was zo explosief gestegen dat we dat niet konden laten schieten, ook al gaat dat eigenlijk tegen onze beleggingsstrategie van kopen en houden in. De verkoop leverde ons bijna €290 op, een winst van bijna 45 euro in een week tijd. Wil je meer lezen over deze verkoop dan kan dat hier
Tussen aankoop en verkoop ging het aandeel ook nog ex-dividend, wat betekent dat we, ondanks dat we de aandelen intussen alweer verkocht hebben, recht hebben op dividenduitkering. Daarom krijgen wij in december nog zo'n 2 euro dividend voor de 4 aandelen Target.

Van het geld dat weer vrijkwam van de verkoop van de aandelen Target hebben we extra (9) aandelen Coca-Cola gekocht voor €347. Met deze aankoop nemen onze jaarlijkse dividendinkomsten toe met ruim 10 euro na aftrek van dividendbelasting. In totaal is onze geschatte jaarlijkse dividendinkomen hierdoor toegenomen tot ruim 280 euro bruto of 240 euro netto bij de huidige wisselkoersen.

Verder hebben deze maand uit drie bronnen dividend ontvangen:
 • Omega Healthcare Investors: 9,69
 • Whitestone REIT: €3,76
 • High Dividend Beleggingsfonds: €2,31.
Dit zijn allemaal netto bedragen. In totaal ontvingen we in november dus €15,76 netto aan dividend. Hiermee hebben we dit jaar €70,33 aan dividend mogen ontvangen. We hopen volgende maand over de 100 euro aan dividendinkomsten heen te gaan.

Voor deze maand verwachten we verder geen passieve inkomsten meer. Hebben jullie deze maand nog extra inkomsten mogen ontvangen?
Zo veel dividend krijgen we nog niet, maar dat is wel het doel :)

10 opmerkingen:

 1. Mijn passive inkomen is op dit moment enkel uit crowdfunding. Dat komt uit op dagelijks een paar euro, maar dan heb ik ook iets meer geïnvesteerd dan jullie. Ik ben benieuwd wat nu de dividendopbrengsten per jaar zijn (in een percentage...) Ik denk dat dat het vergelijken iets eenvoudiger maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een mooi onderwerp voor een volgend blog. We hebben nu bijna €5.000 geïnvesteerrd, dus dan is €240 netto net iets minder dan 5%..
   Maar ik zal het eens verder uitwerken..

   Verwijderen
  2. Dat is een mooi resultaat! Ik ben erg benieuwd naar de uitwerking en ga jullie zeker volgen!

   Verwijderen
 2. Jullie zijn er serieus mee bezig en het is mooi om te zien/lezen hoe het zich ontwikkeld. Het bijzondere is dat ik beleggen maar een spannend onderwerp blijf vinden om er zelf iets mee te doen. En dat terwijl ik al in diverse crowdfundingprojecten heb geïnvesteerd. Zo niet nog risicovoller... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook nog best spannend hoor. Ik kijk nog elke dag, ook al zijn we niets van plan.
   En ik heb juist een beetje angst voor crowdfunding... :)

   Verwijderen
  2. Even reclame maken voor mijn blog morgen (A). Daarin leg ik juist uit hoe ik met de risico's van crowdfunding omga, hoe ik er nu voor sta en hoe ik verder wil met crowdfunding.

   Verwijderen
 3. Altijd leuk als je over de 100 euro kunt gaan. Volgens mijn berekeningen is dat voor ons pas in mei 2017. Maar alle kleine beetjes helpen!

  BeantwoordenVerwijderen