vrijdag 3 juni 2016

Weer begonnen met hardlopen

Gisteravond ben ik (M) voor het eerst sinds begin april (marathon Rotterdam) weer eens gaan hardlopen. Na Rotterdam was ik even gedemotiveerd om te lopen, liep een tijdje tegen het grieperige aan (voor de marathon ook al) en was druk met werk en de tuin. Het niet lopen betekende echter ook dat er langzaam weer wat overtollige kilo's aan het lijf bleven plakken.

Allemaal prima excuses om maar niet te hoeven lopen. De laatste weken begon het echter weer te kriebelen. Een loopmaatje was ook weer begonnen na de marathon en hij probeerde me alweer enthousiast te krijgen. Maar de tuin, en vooral de fysieke vermoeidheid van het kruien van zand en het tegelen, hielden me nog tegen.
Gisteravond zouden we samen gaan voor een klein rondje, maar op het laatst kon hij toch niet. Ik ben toen maar zelf een rondje gegaan en ben heel rustig begonnen.

Het plan was om 20 minuten rustig te lopen en dan maar te kijken hoe ver dat dan zou zijn. Het viel me niets tegen en ik ben blij dat ik weer gegaan ben. Ik heb zo'n 3,25 km gelopen en mijn benen en ademhaling voelden nog prima. Alleen het lopen na het avondeten, daar moest de buik weer aan wennen.

Dit smaakt weer naar meer. In het weekend ga ik weer een rondje lopen, en probeer om de komende tijd 2x per week een stukje te lopen. 

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat je het hardlopen weer oppakt! Ik hoor vaker dat mensen in een dip komen na een marathon.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eenmaal over de drempel geeft het weer een goed gevoel. Ik loop sinds een tijdje in de ochtend op nuchtere maag. Mooie start van de dag met een koude douche na het lopen.

    BeantwoordenVerwijderen