Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing april

Gisteren werd het salaris van M weer gestort. We hebben besloten om gelijk op die dag een aflossing te doen sinds onze bank de manier van extra aflossingen verrekenen heeft aangepast.

We lossen deze maand weer €425 af op onze annuïtaire hypotheek. De maandlasten dalen hiermee met €2,11. In totaal losten we dit jaar €1.150 extra af. Dat is 13% van ons doel van 2018. Aangezien we nog 306 maanden te gaan hebben, levert deze aflossing een besparing uiteindelijk ruim 645 euro op.
Ik ben overigens benieuwd wat het "na-ijl"-effect is van de aflossing van vorige maand.

Doen jullie nog extra aflossingen deze maand?

Reacties

 1. Nee deze maand niet. We gaan in mei een paar dagen naar vrienden in Spanje en de tickets moeten we deze maand betalen. Daarnaast is onze dochter jaren en met feestjes en cadeautje (we knappen haar kamer op) blijft er weinig over. Ik krijg ook een hele papierwinkel van onze hypotheek verstrekker dus ik spaar tot ik ongeveer EUR 1500 heb staan en los dat ineens af ipv elke maand EUR 500 (minimum bedrag). Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij doen 1x per jaar een groter bedrag, het liefst 5000 euro.
  Daar gaan we voor en het is nog elk jaar gelukt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorig jaar heb ik na alle aflossingen sinds 2013, besloten om alleen nog maar bij te storten in het spaardepot. In plaats van aflossen ben ik begonnen met beleggen. Zo zit mijn spaargeld niet vast in stenen en haal ik ook een hoger rendement....!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker! Dat is over de resterende looptijd een prachtige besparing. Ik hoop dat man zijn overuren volgende week uitbetaald worden. Dit zal de eerste keer zijn en ik heb geen idee hoeveel dit zal zijn. Als het mee valt zit er misschien wel een aflossing in op onze schuld (niet de hypotheek).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wij zijn dit jaar nog wel even bezig met alle spaarpotjes vullen. die eerst. daarna pas extra aflossen. en dan denk ik eerst de studielening ook al kost die t minst rente. hoe eerder we daarvan af zijn hoe eerder we t geld van die aflossing overhouden elke maand. gaat gewoon its sneller :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit jaar 20K aflossen en dan nog een hypotheek van 50K over (en de laatste 50K aflossen in de komende 3 jaar).

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…