Doorgaan naar hoofdcontent

Hoeveel zijn we nu waard?

Het jaar zit er bijna op en alle afschrijvingen voor dit jaar zijn intussen gebeurd. Ook de laatste extra aflossing van de hypotheek is intussen afgeschreven. Tijd om de balans op te maken. Hoeveel zijn we nu waard, en misschien nog wel belangrijker, zijn we erop vooruit gegaan in dit jaar? Dat kan ik vast wel verklappen, we zijn erop vooruit gegaan.

Eerst maar eens de kille cijfers:


Ten opzichte van vorig kwartaal zijn we er zo'n €6.000 op vooruit gegaan. Een groot deel daarvan komt door een schenking van de moeder van M, die ze eigenlijk jaarlijks doet aan het eind van het jaar. Andere jaren heb ik daar wel eens over geblogd, dit keer niet. Overigens kreeg onze dochter ook een mooie schenking, zodat ze met haar 3 jaar al een mooi spaarpotje heeft. De overige toename kwam uit onze eigen inkomsten.

Verder was dit kwartaal een duurdere periode dan dat andere jaren was. Dit had te maken met de nieuwe kamer voor onze dochter en een aantal aankopen voor de komende baby.

Vanaf 1 januari dit jaar is onze netto waarde met exact €35.000 toegenomen en als we vergelijken met eind vorig jaar is het zelfs 47.000 euro. Het verschil zit hem in de toegenomen WOZ-waarde van ons huis.

Reacties

 1. Qua kwartalen is het al mooi, maar als je inderdaad kijkt naar het verschil met eind vorig jaar, dan zeg ik: petje af hoor! Supergoed gedaan! Ik zie inderdaad wel een stevige toename in WOZ, maar neem aan dat dat dan ook écht zo is? Voor zover je dat kunt bepalen natuurlijk. Ook mooi dat de laatste hypotheekaflossing weer gedaan is! Daar hebben we hier ook gisteren net de bevestiging van gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik zie waar de huizen nu voor verkocht worden dan zou ik ook makkelijk een halve ton meer als waarde van het huis kunnen rekenen. Maar ik wil onszelf ook niet rijk rekenen...

   Verwijderen
 2. Mooi overzicht! Wat bewust omgaan met de financien al niet kan doen met je nettowaarde! Petje af... dat 2018 maar weer een mooi jaar mag worden! (niet alleen in financieel opzicht natuurlijk!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik kan het overzicht van 2017 niet zien zit een advertentie overheen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal even kijken of ik dat kan aanpassen. Het kan helpen als je op de tabel klikt..

   Verwijderen
  2. Als je er op klikt dan komt 'ie groot in beeld :)

   Verwijderen
 4. Wat leuk om te lezen hier, hoe andere mensen het aanpakken. Wij houden ons ook bezig met aflossen en zijn inmiddels 85.000 euro verder. Dat slaapt een stuk fijner, vind je niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk! ik hou t sinds dit jaar ook bij (en ook heel simpel zonder de auto en meubels etc mee te rekenen)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Very nice post.really I apperciate your blog.Thanks for sharing.keep sharing more blogs.

  หนังสยองขวัญ

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een verschil zeg, tussen het begin en eind van 2017! Goed bezig!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …