Doorgaan naar hoofdcontent

10 vuilniszakken en 2 autoladingen weggegooid

Het hier was stil de afgelopen dagen. Dat had te maken met een enorme opruimactie die we het afgelopen weekend hebben gehouden. In totaal gooiden we 10 vuilniszakken weg en brachten we twee autoladingen voor naar de stort.

Vanwaar deze enorme opruimwoede? Al die rommel werd opeens V ook te veel. Voor mij was dat al een tijdje het geval, dus dan moet je gelijk actie ondernemen.
Tot nu toe was de grootste slaapkamer van het huis onze hobby/rommelkamer. Naast kasten met nuttige zaken zoals de administratie en bijvoorbeeld de printer stond het daar vol met allerlei spullen uit lang vervlogen tijden en van hobby's (van V) die allang niet meer beoefend werden.
We hadden al vaker discussie gehad over het opruimen/verkopen/weggooien van veel van deze spullen, maar V was daar toen nog niet aan toe.

Van alles wat in de kamer stond, hebben we drie groepen gemaakt:
 • Bewaren (en dus opruimen)
 • Verkopen via marktplaats of rommelmarkt
 • Weggooien
Zo kwam het dus dat we uit deze kamer zo'n 6 vuilniszakken aan weggooispullen hadden. Bewaarde tijdschriften hadden een groot aandeel, maar ook allerlei creabea hobbyspullen. En ik moet bekennen, ook van mij lagen er toch nog wel heel wat ongebruikte spullen die ik ook in de toekomst zeer waarschijnlijk niet ga gebruiken. En ook geen verkoopwaarde dus weg ermee.

Na deze kamer hebben we ook de schuur onder handen genomen. Daar zijn we nog niet helemaal klaar mee, maar eigenlijk is al het overbodige naar de stort gegaan. Dat waren nog tuintegels die over waren van het opnieuw aanleggen van de tuin twee jaar terug, maar ook veel hout van het schuurtje wat we zelf gebouwd hadden. Twee autoladingen vol in totaal (stationwagen, met de achterbank helemaal plat) en nog eens vier vuilniszakken.
In de schuur zijn we echter nog niet klaar. We hebben nog heel veel blikken met verf, kit, lijm primer etc. staan van al de klussen die we in de afgelopen 4 jaar gedaan hebben aan huis. Die moeten ook nog beoordeeld worden op wat nog hergebruikt kan worden en wat niet. We hopen dat deze week in wat verlopen uurtjes te kunnen doen.

Hoe vaak houden jullie zo'n grote opruimactie? Of hou je het juist goed bij zodat het niet nodig is?

Reacties

 1. Ik minimaliseer nu al ruim 5 jaar. Zo hoef ik nooit meer echt op te ruimen. Heerlijk. Dus kijk maar uit straks raak je ook besmet... :) Ik houd daar trouwens een Fb pagina over bij. Op Orde! Misschien heb je wat aan de tips?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn dit voorjaar verhuist. Wij gingen van een huis van 130 m2 naar een huis van 98 m2, dat betekende dus veel inkorten. Toen hebben we heel veel verkocht en naar de stort of kringloop gebracht. Toch hebben we ook nog veel meegenomen en dat zijn we nog steeds aan het uitschiften. Wij vinden soms best moeilijk om goeie spullen zomaar weg te gooien. Dus proberen we het eerst nog te verkopen maar langzaamaan verdwijnt er toch ook weer heel wat naar de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben afgelopen week eindelijk drie kamers kunnen inrichten en verven. Ook alles mooi geverfd, dus boven helemaal klaar. Nu nog onze slaapkamer beneden verven, de vloer en inrichten maar. Dan komen de kledingkasten automatisch aan de beurt. Dochter krijgt onze kamer en onze kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk! Ik hou hiervan :)
  Wij gaan ook vaker, meer en grondiger opruimen, het geeft zoveel voldoening en rust als het eenmaal opgeruimd is. We deden dit eigenlijk niet vaak; meestal in de kerstvakantie, maar het moet vaker gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel fijn! Ik vind het heerlijk als er weer lekker opgeruimd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het boek opgeruimd van Marie Kondo heeft mij heel erg geholpen. Zij gaat uit van het principe bewaar de spullen die je blij maken en de rest weg doen. Nou ik kan je vertellen dat er dan weinig overblijft en wat er staat je een opgeruimd en blij gevoel geeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit moet heel veel voldoening gegeven hebben (en rust). Laatste keer was bij ons een paar maanden geleden. Kunnen dit niet nog een keer doen, te weinig spullen voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het wisselt bij mij heel erg. In ieder geval vaakt met de wisseling van seizoenen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb af en toe een opruim bui. Dan kan ik ook echt goed dingen weg doen. Daarna verslapt het weer en komt er toch weer ongemerkt rommel bij.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…