Doorgaan naar hoofdcontent

Mijlpaal: Onehundredandeighty!!!

Bij het darten is de hoogste score die je kunt gooien met drie pijlen 180. De perfecte score. Onze hypotheek daalde vandaag officieel tot onder de €180.000, maar dat wil ik nog geen perfecte score noemen..
Vanmorgen is de hypotheek weer afgeschreven. Ook de extra aflossing is bij de bank terecht gekomen.
Ik heb nog geen tijd gehad om het precieze saldo van de hypotheek te checken, maar als mijn berekeningen kloppen dan zou onze bruto hypotheek dalen naar net iets boven de €179.400. Daarmee hebben de grens van €180.000 doorbroken een mooie mijlpaal. We hebben nu op twee van de drie hpotheekdelen de maximale 10% boetevrije aflossing gedaan. We gaan er nog steeds voor om ook op het derde deel 10% af te lossen dit jaar. Dat vraagt nog wel om een eindsprint.

Liggen jullie nog op schema kwa aflossen?

Reacties

 1. Goed bezig! Ga vooral zo door!

  Om eerlijk te zijn mis ik het aflossen zo langzamerhand wel een beetje. Een luxe-probleem, ik weet het. Wij losten eerder dit jaar al maximaal af, vanuit de buffer, die wij nu weer aanvullen,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat begrijp ik.. Ik vind het toch wel een fijn momment als we hypotheek zien dalen. Alleen daarom al lossen we maandelijks af :)

   Verwijderen
 2. Goed bezig!

  Ik ben even gestopt met aflossen, maar binnenkort wordt er wèl weer maximaal bijgestort in het spaardepot, ook heel lekker want de rente begint nu echt aan te tikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ons laatste jaar gaat vandaag in, ik ga jullie straks nog missen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met jullie mijlpaal! Ook hier gaat het aflossen voorspoedig, we verwachten deze maand de 120k aan te tikken, helaas wordt de extra aflossing pas halverwege de maand verwerkt dus ik moet nog twee weekjes wachten. Succes en op de naar de volgende mijlpaal, wij gaan een feestje vieren als we onder de ton zitten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij eerst weer bij 175k. En 150k na aftrek van het saldo van de spaarhypotheek

   Verwijderen
 5. Onze bedoeling is om in 15 jaar tijd 75000 euro af te lossen wat neerkomt op 5000 euro per jaar. We begonnen in 2013 en losten dat jaar 7300 euro af, in 2014 was het 7700 euro, in 2015 was het 5500 en vorig jaar 7500 euro. Dit jaar zijn er een boel andere kosten waardoor we de 5000 euro niet halen. We zitten nu op 1500 euro en ik verwacht niet dat daar nog heel veel bij gaat komen.
  Op zich vind ik het jammer maar omdat we de voorgaande jaren meer aflosten dan in het plan, is het geen probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan liggen jullie toch nog steeds een stuk voor op schema..

   Verwijderen
 6. Lig behoorlijk voor op schema maar we gaan niet verder uitlopen want we sparen nu voor een nieuwe keuken. De oude is bijna 20 jaar oud.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We hebben voor dit jaar ons aflossingsdoel gehaald. Nu sparen voor een keuken. Toch geeft dit minder het 'kick-gevoel' dan aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker!! Hier vanaf nu vooral sparen, de hypotheek laten we maar even voor wat ie is met onze huidige rente..

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …