Doorgaan naar hoofdcontent

Mijlpaal: Onehundredandeighty!!!

Bij het darten is de hoogste score die je kunt gooien met drie pijlen 180. De perfecte score. Onze hypotheek daalde vandaag officieel tot onder de €180.000, maar dat wil ik nog geen perfecte score noemen..
Vanmorgen is de hypotheek weer afgeschreven. Ook de extra aflossing is bij de bank terecht gekomen.
Ik heb nog geen tijd gehad om het precieze saldo van de hypotheek te checken, maar als mijn berekeningen kloppen dan zou onze bruto hypotheek dalen naar net iets boven de €179.400. Daarmee hebben de grens van €180.000 doorbroken een mooie mijlpaal. We hebben nu op twee van de drie hpotheekdelen de maximale 10% boetevrije aflossing gedaan. We gaan er nog steeds voor om ook op het derde deel 10% af te lossen dit jaar. Dat vraagt nog wel om een eindsprint.

Liggen jullie nog op schema kwa aflossen?

Reacties

 1. Goed bezig! Ga vooral zo door!

  Om eerlijk te zijn mis ik het aflossen zo langzamerhand wel een beetje. Een luxe-probleem, ik weet het. Wij losten eerder dit jaar al maximaal af, vanuit de buffer, die wij nu weer aanvullen,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat begrijp ik.. Ik vind het toch wel een fijn momment als we hypotheek zien dalen. Alleen daarom al lossen we maandelijks af :)

   Verwijderen
 2. Goed bezig!

  Ik ben even gestopt met aflossen, maar binnenkort wordt er wèl weer maximaal bijgestort in het spaardepot, ook heel lekker want de rente begint nu echt aan te tikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ons laatste jaar gaat vandaag in, ik ga jullie straks nog missen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met jullie mijlpaal! Ook hier gaat het aflossen voorspoedig, we verwachten deze maand de 120k aan te tikken, helaas wordt de extra aflossing pas halverwege de maand verwerkt dus ik moet nog twee weekjes wachten. Succes en op de naar de volgende mijlpaal, wij gaan een feestje vieren als we onder de ton zitten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij eerst weer bij 175k. En 150k na aftrek van het saldo van de spaarhypotheek

   Verwijderen
 5. Onze bedoeling is om in 15 jaar tijd 75000 euro af te lossen wat neerkomt op 5000 euro per jaar. We begonnen in 2013 en losten dat jaar 7300 euro af, in 2014 was het 7700 euro, in 2015 was het 5500 en vorig jaar 7500 euro. Dit jaar zijn er een boel andere kosten waardoor we de 5000 euro niet halen. We zitten nu op 1500 euro en ik verwacht niet dat daar nog heel veel bij gaat komen.
  Op zich vind ik het jammer maar omdat we de voorgaande jaren meer aflosten dan in het plan, is het geen probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan liggen jullie toch nog steeds een stuk voor op schema..

   Verwijderen
 6. Lig behoorlijk voor op schema maar we gaan niet verder uitlopen want we sparen nu voor een nieuwe keuken. De oude is bijna 20 jaar oud.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We hebben voor dit jaar ons aflossingsdoel gehaald. Nu sparen voor een keuken. Toch geeft dit minder het 'kick-gevoel' dan aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker!! Hier vanaf nu vooral sparen, de hypotheek laten we maar even voor wat ie is met onze huidige rente..

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…