Doorgaan naar hoofdcontent

Kinderopvangtoeslag terugbetalen

Gisteren kregen wij bericht over de kinderopvangtoeslag over 2016. Nu onze belastingaangifte verwerkt is bij de Belastingdienst, tenminste dat denk ik want we hebben de teruggaaf ontvangen vorige maand, is dat ook bij de toeslagendienst terecht gekomen.

We hebben vorig jaar 185 euro te veel aan toeslag ontvangen. Vorig jaar hoefden we maar 10 euro terug te betalen. Dat hadden we wel verwacht op basis van de belastingaangifte: V kreeg andere jaren fors terug, maar kwam dit jaar precies op 0 uit. Ze had afgelopen jaar mee inkomen gegenereerd.

We hebben geen apart geld gereserveerd. Dus als de acceptgiro voor dit bedrag komt, zullen we dat uit de buffer betalen.

Hebben jullie al de afrekening van de kinderopvangtoeslag gekregen (indien van toepassing)?

Reacties

 1. toen ik nog gebruikmaakte van de kinderopvang gaf ik bij het aanvragen altijd een hoger inkomen en een krappe schatting van de af te nemen uren. Met als resultaat dat ik altijd iets terug kreeg na dat de belastingaangiften verwerkt waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja toevallig stond er vandaag "opeens"(zonder bericht) 53 euro extra op de rekening.. was idd de afrekening van de kot van vorig jaar (psz jongste)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mag over 2016 + 2017 (die heb ik ook ontvangen imdat we per 1 oktober stoppen met BSO) meer dan € 1000 terugbetlen. Au!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen wij nog kinderopvangtoeslag kregen gaf ik bij het aanvragen altijd een lager inkomen en een ruime schatting van de af te nemen uren op. Met als resultaat dat we altijd, zonder rente, veel terug moesten betalen.
  He teveel ontvangen geld lieten we in de tussentijd renderen tegen 5%, maar dat heeft nu ook geen zin meer.
  Moet je tegenwoordig boeterente betalen als je teveel hebt teruggekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn heel veel voordelen aan het aflossen van je hypotheek. Een nadeel van aflossen waar wij ook tegenaan lopen is dat doordat je minder (hypotheek)aftrekposten hebt, je belastbare inkomen hoger wordt.
  Je kan dan net boven een bepaalde inkomensgrens komen te zitten met je belastbare inkomen, waardoor je recht hebt op een lager bedrag aan toeslagen. Als je na een (grote) aflossing je belastbare inkomen niet hebt aangepast op mijntoeslagen.nl, kan het zijn dat je een bedrag moet terugbetalen...helaas

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig krijgen wij flink terug over 2016. Lager inkomen dan geschat, en meer uren afgenomen dan opgegeven.
  Jammer voor jullie, maar gelukkig geen duizenden euro's...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij mochten €449,- terug betalen. Samen met gastouderbureau de door te geven uren berekend maar helaas daar de fout in gegaan. Nu na een tip van Mom4life de uren terug gezet en volgend jaar hopen op geld terug ipv geld betalen. Fijn dat je het gereserveerd hebt staan. šŸ˜Š

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

AnnuĆÆteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuĆÆteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.