Doorgaan naar hoofdcontent

Je kunt de nieuwe iphone beter in New York gaan kopen

Eergisteren was er weer eens een Apple event, waarbij onder andere nieuwe iPhone modellen werden gepresenteerd. Bij die presentatie zijn ook de verkoopprijzen bekend gemaakt. In Amerika gaat de nieuwe iPhone X $999 kosten. In Europa is diezelfde telefoon een stuk duurder: €1.159.
Als je de dollarprijs omrekent naar Euro's dan komt dat bij de huidige dollarkoers uit op zo'n €835. Dat is een verschil van 324 euro.

Nu heb ik even zitten zoeken op een retourtje New York. Dat kost zo'n €400. Dus als je twee nieuwe iPhones zou willen kopen kun je het beste even op en neer vliegen.... En dan heb je nog een leuk uitje gehad ook :)

Reacties

 1. Koop de 256GB versie van €1329 en je vrouw kan ook nog mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik vond ze nu al duur :O Dan zou ik er idd liever zo'n reisje achteraan plakken. De dollar gaat wat dat betreft weer wat de betere kant op. Hoewel ik 'm wel liever hoog zie, omdat ik dan van mijn Amerikaanse klanten meer betaald krijg :$

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt bizar dat mensen zoveel willen uitgeven voor een telefoon. Ik vond die apple watch wel heel erg cool, overigens. Al zal ik dat nooit toegeven aan mijn man, want hij is van team iOs en ik van team Android ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vergeet niet dat je voor aanschaffen boven de 430 EUR pp import heffing moet betalen......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk, da's een goede combi. Prachtig NY én een nieuwe iPhone. Gelijk daar in gebruik nemen, dan heb je ook geen import :)

  Ik ga vast boeken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit maakt de kans minder dat je gepakt wordt, maar op de achterkant van je iPhone staat een code die aangeeft in welk land je hem gekocht hebt, dus het is vrij makkelijk te checken. En dan mag je dus gaan aantonen dat die importheffing al betaald is.

   Verwijderen
 6. Je vergeet dat je in Amerika eerst sales tax moet afrekenen (m.u.v. een paar staten). Dan ziet het plaatje er helaas wat minder gunstig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Whaha kom ik aan met mijn 140 euro smartfoon die al 6 jaar oud is. die iphone is duurder dan wat ik in 5 jaar aan vakantie heb uitgegeven.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier pas maar een nieuwe Iphone gekocht gezien de schade aan de vorige. Wel een Iphone SE, 335,=. Bizar die nieuwe prijzen..

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…