Doorgaan naar hoofdcontent

Je kunt de nieuwe iphone beter in New York gaan kopen

Eergisteren was er weer eens een Apple event, waarbij onder andere nieuwe iPhone modellen werden gepresenteerd. Bij die presentatie zijn ook de verkoopprijzen bekend gemaakt. In Amerika gaat de nieuwe iPhone X $999 kosten. In Europa is diezelfde telefoon een stuk duurder: €1.159.
Als je de dollarprijs omrekent naar Euro's dan komt dat bij de huidige dollarkoers uit op zo'n €835. Dat is een verschil van 324 euro.

Nu heb ik even zitten zoeken op een retourtje New York. Dat kost zo'n €400. Dus als je twee nieuwe iPhones zou willen kopen kun je het beste even op en neer vliegen.... En dan heb je nog een leuk uitje gehad ook :)

Reacties

 1. Koop de 256GB versie van €1329 en je vrouw kan ook nog mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik vond ze nu al duur :O Dan zou ik er idd liever zo'n reisje achteraan plakken. De dollar gaat wat dat betreft weer wat de betere kant op. Hoewel ik 'm wel liever hoog zie, omdat ik dan van mijn Amerikaanse klanten meer betaald krijg :$

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt bizar dat mensen zoveel willen uitgeven voor een telefoon. Ik vond die apple watch wel heel erg cool, overigens. Al zal ik dat nooit toegeven aan mijn man, want hij is van team iOs en ik van team Android ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vergeet niet dat je voor aanschaffen boven de 430 EUR pp import heffing moet betalen......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk, da's een goede combi. Prachtig NY én een nieuwe iPhone. Gelijk daar in gebruik nemen, dan heb je ook geen import :)

  Ik ga vast boeken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit maakt de kans minder dat je gepakt wordt, maar op de achterkant van je iPhone staat een code die aangeeft in welk land je hem gekocht hebt, dus het is vrij makkelijk te checken. En dan mag je dus gaan aantonen dat die importheffing al betaald is.

   Verwijderen
 6. Je vergeet dat je in Amerika eerst sales tax moet afrekenen (m.u.v. een paar staten). Dan ziet het plaatje er helaas wat minder gunstig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Whaha kom ik aan met mijn 140 euro smartfoon die al 6 jaar oud is. die iphone is duurder dan wat ik in 5 jaar aan vakantie heb uitgegeven.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier pas maar een nieuwe Iphone gekocht gezien de schade aan de vorige. Wel een Iphone SE, 335,=. Bizar die nieuwe prijzen..

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hypotheekproblemen 50-plussers?

In het AD stond vanmorgen artikel over de mogelijke gevaren voor 50-plussers met een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer hun hypotheek afloopt is het nog maar de vraag of ze weer een nieuwe hypotheek kunnen krijgen.

Meestal hebben deze 50-plussers wel een behoorlijke overwaarde op hun woning, maar als aan het einde van de lopende hypotheek niet het openstaande bedrag terugbetalen, en ze een nieuwe hypotheek willen afsluiten, wordt er niet zo zeer naar die overwaarde gekeken, maar naar het inkomen. En ook naar het inkomen na pensionering. En daar zit vaak de crux. Het uitgekeerde pensioen is vaak lager dan het inkomen uit werk was.

De meeste mensen met een aflossingsvrije hypotheek denken dat ze eenvoudig een nieuwe hypotheek zullen krijgen na afloop van de huidige. Dat blijkt dus niet zo eenvoudig te zijn. De Nederlandsche Bank schatte eerder al dat zo'n 200.000 50-plussers na afloop van de hypotheek in de problemen zouden komen.

Dit is de zoveelste waarschuwing aan mensen met ee…