Doorgaan naar hoofdcontent

Binnenkort mogelijk iets nieuws op de blog

Pasgeleden zijn wij benaderd door een platform of we willen deelnemen aan hun affiliate programma. Het betreft een internationaal platform voor, zoals dat zo mooi heet, peer-to-peer lending.

Op het eerste oog ziet het er goed uit, en heb ik nog weinig raars kunnen vinden op het wereldwijde web. Maar dat wil niet zeggen dat het 100% veilig is natuurlijk.
En omdat ik geen zaken wil aanprijzen op de blog zoals met recyclix een tijdje terug, heb ik besloten eerst zelf maar eens te ondervinden of het platform werkt zoals ze beloven.

Zo op het oog zijn er mooie voorwaarden. Je kunt namelijk al investeren vanaf 10 euro.
Ook is er een groot aantal leningen met terugkoopgarantie. Als een lening 2 maanden niet meer betaald wordt, wordt de lening overgenomen door het platform en krijg jij je geld terug.

Gisteren hebben we dus een account aangemaakt en €50 euro overgemaakt. Volgens de site zou het ongeveer 2-3 dagen duren voordat het geld op de account is bijgeschreven.

Nu gaan we toch nog een stuk sneller dan verwacht in de crowdfunding...

Wat zijn jullie ervaringen met crowdfunding?

Reacties

 1. Aai, misschien niet zo doorzichtig als recyclix, maar deze klinkt ook als "te mooi om waar te zijn" Waarom zouden ze een niet betaalde lening van je overnemen? Waar halen dat geld vandaan? Ponzi 2.0?

  Sorry, ik klink misschien negatief. Nieuwe initiatieven zijn mooi, ik hoop dat je goed rendement haalt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht precies hetzelfde Chris. Klinkt mij als iets te mooi om waar te zijn...

   Ik hoop dat jullie gelijk krijgen en rendement halen. Zelf zou ik mij hier verre van houden.

   Verwijderen
  2. Het platform bestaat (al) 4 jaar. Dat zegt natuurlijk niets. En ook op, wat mij betreft betrouwbare Nederlandse sites/forums wordt er positief over geschreven.
   Ik weet dat dat niets zegt, daarom ga ik het eerst zelf uitproberen.

   Verwijderen
  3. Sterkte! Ben benieuwd. En nee, we slaan crowdfunding graag over.

   Verwijderen
 2. Betreft het toevallig mintos? Die hebben mij van de week ook benaderd. Wegens het feit dat wij op vakantie zijn ben ik er nog niet aan toegekomen om naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom zou ik geld in crowdfunding steken als ik het ook in bedrijven met een lange dividendgeschiedenis kan investeren?
  Beetje flauw, maar zo denk ik erover.
  Aan de andere kant: met €50 kun je wel een beetje risico nemen, ik ga het in ieder geval volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook onze hoofdstrategie, maar een beetje diversiteit in de investeringen kan geen kwaad toch?

   Verwijderen
 4. Ze hebben mij ook benaderd. Ik heb nog niet de tijd gehad/genomen om me er in te verdiepen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hypotheekproblemen 50-plussers?

In het AD stond vanmorgen artikel over de mogelijke gevaren voor 50-plussers met een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer hun hypotheek afloopt is het nog maar de vraag of ze weer een nieuwe hypotheek kunnen krijgen.

Meestal hebben deze 50-plussers wel een behoorlijke overwaarde op hun woning, maar als aan het einde van de lopende hypotheek niet het openstaande bedrag terugbetalen, en ze een nieuwe hypotheek willen afsluiten, wordt er niet zo zeer naar die overwaarde gekeken, maar naar het inkomen. En ook naar het inkomen na pensionering. En daar zit vaak de crux. Het uitgekeerde pensioen is vaak lager dan het inkomen uit werk was.

De meeste mensen met een aflossingsvrije hypotheek denken dat ze eenvoudig een nieuwe hypotheek zullen krijgen na afloop van de huidige. Dat blijkt dus niet zo eenvoudig te zijn. De Nederlandsche Bank schatte eerder al dat zo'n 200.000 50-plussers na afloop van de hypotheek in de problemen zouden komen.

Dit is de zoveelste waarschuwing aan mensen met ee…