Doorgaan naar hoofdcontent

Wat kostte onze vakantie?

We zijn alweer even terug, maar intussen hebben een goed overzicht kunnen maken van de kosten van onze vakantie. Het was geen goedkope vakantie, maar ook geen hele dure.

Verblijf
We zijn naar een camping in Frankrijk geweest waar we twee jaar geleden ook gestaan hebben. Normaal doen we daar niet zo aan, maar na het drukke jaar, vooral voor V vanwege de studie, hadden we geen zin om ons uitgebreid te verdiepen in bestemmingen en campings. We gingen dus af op onze goede ervaring van de vorige keer. Voor 18 nachten betaalden wij €645, oftewel  €35,83 per nacht. Dit hadden we al vooruit betaald en daar hadden we geen omkijken naar.

Reizen
Aangezien we met de auto gingen en een enkele reis een kleine 900 kilometer was, hebben we er een aantal tanks benzine doorheen gejaagd. In totaal hebben we 2x getankt op de heenweg en 2x op de terugweg. Nooit hele tanks. Ook tankten we nog 1x op de bestemming zodat we met een volle tank de terugreis konden beginnen.
We reden zowel heen als terug door Luxemburg, waar we zeer goedkoop konden tanken, ik geloof €1,12 per liter Euro95. In totaal kwamen we uit op €220 aan benzine.
In Frankrijk namen we ook de tolwegen. Ondanks af en toe behoorlijke drukte bij de tolpoortjes konden wij door onze tolbadge overal zo doorrijden. Totale kosten: €80.

Boodschappen
Boodschappen in Frankrijk zijn over het algemeen een stukje duurder dan in Nederland. Over het algemeen deden wij onze boodschappen bij typische Franse supermarkten, al hebben we ook één keer bij de Lidl gewinkeld. Dat was een stukje goedkoper, maar hebben we daarna niet meer gedaan. In totaal kwamen de boodschappen uit op ongeveer €400, ongeveer 100 euro meer dan ons normale maandelijkse boodschappenbudget.
Daarnaast sloeg M nog een drietal flessen whiskey in, aangezien die toch enkele euro's per fles goedkoper waren. Kosten ca. 100. Deze kosten tel ik echter niet mee in de berekening. Dit zijn kosten die over het hele jaar verdeeld dienen te worden.

Uitjes
We hebben dit jaar een echte luiervakantie gehad. We zijn veel op de camping gebleven, waar dochter na hartelust kon spelen met vriendjes en vriendinnetjes en waar we ook heerlijk konden zwemmen. E'en dag zijn we naar een boomtoppenroute geweest, een dag naar een recreatieplas en twee keer hebben we een stadje bezocht. Naast de kilometers kostten die uitjes eigenlijk niets, behalve een lunch en wat ijsjes.

Horeca
Tijdens de vakantie hebben we wat vaker wat eten gehaald, of op het terras een hapje gegeten. Ook moch dochter regelmatig een ijsje gaan halen (en aten wij gezellig ook een ijsje mee). In totaal gaven we hier €250 aan uit.

Totaal
In totaal kwam onze vakantie hiermee uit op €1.650 uit voor 19 dagen oftewel €86,85 per dag. Daar heb je eigenlijk geen huuraccomodatie voor in het hoogseizoen, zoals Mom4Life gisteren al schreef.

Afschrijving
Om de vergelijking met een huuraccomodatie helemaal eerlijk te maken zouden we eigenlijk ook de afschrijving op de vouwwagen moeten meenemen. Daar rekenen we €500 per jaar voor. Als we die helemaal toerekenen aan deze vakantie, zou het verblijf uitkomen op €1.145. Dat is nog steeds ongeveer de helft van wat 2 weken huur voor een stacaravan zou kosten en ook nog zo'n €500 goedkoper dan een huurtent.

Budgetteren
Dit jaar hebben we eigenlijk niet gereserveerd voor de vakantie. Het verblijf hadden we vooruitbetaald uit de buffer en de rest van de kosten hebben we van de betaalrekening betaald. Daarop hadden we ruimte gecreëerd door in augustus minder af te lossen op de hypotheek en ook wat minder te sparen.
Voor volgend jaar willen we wel een deel van het bedrag reserveren voor de vakantie.


Reacties

  1. Klinkt als een fijne vakantie! Als je goed zoekt, kun je ook goedkoop huren, wij zaten in het hoogseizoen, schoolvakantie, 2 weken in een huisje in Bretagne, 10 minuten lopen van het strand voor 700 euro! En het was een vrijstaand huis met een enorme tuin, veel privacy en een leuke omgeving! Dus het kan wel!
    Groetjes,
    Grace

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als een prima vakantie! De vouwwagen is sowieso winning natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij 2 weken bij een boer met onze caravannetje voor 249 euro, als we daarbij de stalling kosten erbij rekenen dat is 150 euro.
    Dan zijn wij weg geweest voor 400 euro voor 2 weken :-) wel in Nederland maar Nederland is leuk en mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt als een goede vakantie! Ik ging vroeger met mijn ouders altijd naar Frankrijk, en dit klinkt net als een vakantie als toen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. €120 voor 7 nachten in een caravan op een middelgrote camping in Limburg. Met heerlijk zwembad. Benzine €30,00. Ongeveer €50 voor uitstapjes en horeca. Dus €200 voor 8 dagen weg. Caravan was van iemand anders dus daaraan geen kosten. Mascha.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt als een fijne vakantie! En ik vind de totaalprijs voor een kampeervakantie in Frankrijk nog reuze meevallen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....