Doorgaan naar hoofdcontent

Overgestapt van TV- en internetprovider

Al een tijdje hadden wij problemen met de kwaliteit van de wifi thuis. Die viel de verbinding naar buiten weg en dat is vooral vervelend als je via internet wat aan het streamen bent, of als we Netflix zaten te kijken.

Daar hebben we ook best regelmatig contact over gehad met KPN, onze provider, maar die kwamen niet verder dan dat we dan maar bedraad moesten internetten. Dat vonden we op z'n zachtst gezegd niet heel erg behulpzaam.

We waren daarom al een tijdje aan het nadenken of we wilden overstappen, maar hadden daar nog geen actie op ondernomen. Deze week echter zat tussen alle reclamemailtjes via Euroclix een aanbieding van Ziggo die er op zich wel interessant uit zag. Toen hebben we actie genomen en onderzocht wat we wilden en zijn we uiteindelijk overgestapt.

We hebben echter geen gebruik gemaakt van die aanbieding. Het pakket dat was aangeboden sloot niet aan bij wat we wilden en direct via de website van Ziggo zagen we een nog gunstiger pakket.

Financieel gaan we er maar een klein beetje op vooruit met deze overstap. In de maanden dat we geen korting krijgen gaan we ongeveer 5 euro minder betalen, maar het eerste half jaar krijgen we korting en betalen we nog eens 28 euro per maand minder.

Maar financieel was dus niet de reden om over te stappen, we hopen op een betere Wifi vooral. Toen wij nog in ons appartement woonden hadden we goede ervaringen met Ziggo, toen nog UPC. Met de overstap verandert er wel wat in ons zenderaanbod:

 • Bij Ziggo kan M weer lekker Formule 1 kijken met Nederlands commentaar
 • Door het mobiele abonnement van V bij Vodafone konden we gratis een extra pakket nemen waardoor we o.a. legaal Game of Thrones kunnen kijken. Ook zitten er veel kinderzenders in dat pakket.
 • V kijkt ook gratis dubbele data op haar mobiele telefoon abonnement.
 • Wel verliezen we het gratis uitgebreide Spotify-abonnement dat we er bij KPN bij kregen. Als we dat willen behouden moeten we dus een abonnement nemen a €10 per maand en zijn we per saldo zelfs duurder uit.
 • Ook de internetsnelheid zou een stuk hoger zijn.
Zijn jullie wel eens overgestapt van tv- en internetprovider?

Reacties

 1. Ik wacht tot een provider een aanbieding heeft voor alleen Wi-Fi (zonder TV)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals je wellicht gelezen hebt op mijn blog heb ik juist van de week mijn TV abonnement opgezegd. We hebben nu alleen nog glasvezel internet van T-Mobile Thuis. Voor alsnog bevalt dat prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik het wifi-probleem zo lees, ben ik een beetje bang dat een overstap naar een andere provider jullie niet gaat helpen. Ik denk dit om het volgende.
  Wifi heeft over het algemeen twee 'banden': een 2.4 ghz en een nieuwe 5 ghz band. De 2.4 ghz band is het drukst, en wordt steeds drukker. Niet alleen door mensen die dezelfde wifi-band gebruiken, maar ook door apparatuur in huis (magnetron, huistelefoon, etc). Wat is dan de oplossing?

  Een rigoureuze oplossing is om over te stappen naar de 5 ghz band. Jouw modem moet dat wel ondersteunen, net als de hierop aangesloten apparaten, zoals tablets, mobiele telefoons, etc. Nieuwe apparaten, van pak weg een jaar of twee a drie oud, hebben deze ondersteuning. Ik zelf heb dit ook toegepast, en het wifi-signaal verstoord minder en is stabieler.

  Een andere optie is om een tooltje als MetaGeek inSIDDer (geen aandelen) te kijken op welk kanaal op de 2.4 ghz band het het rustigst is (minste storing).

  Succes! En natuurlijk biedt de overstap naast een hopelijk beter wifi signaal ook zo andere voordelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn ook aan de slag gegaan n.a.v. het mailtje van Euroclix. Ik blog hier binnenkort over!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben in April overgestapt naar glasvezel van KPN en in tegenstelling tot wat ik daarvoor bij Ziggo had ervaar ik ook een erg instabiele verbinding sindsdien.
  Nu heb ik vrij "onverwachts" een woning gekocht en verhuis ik naar een regio waar nog geen glasvezel ligt dus zal ik KPN moeten verhuizen maar dan naar ADSL. Ik knijp hem nu al. Vooral omdat ik gemiddeld 2 a 3 dagen vanuit huis werk..

  Even uitzitten tot april volgend jaar en dan hopen dat er glasvezel is en overstappen naar een andere provider. En anders ga ik weer richting Ziggo wat daar ook mogelijk is.

  De instabiliteit is bij mij overigens zowel bedraad als draadloos.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hypotheekproblemen 50-plussers?

In het AD stond vanmorgen artikel over de mogelijke gevaren voor 50-plussers met een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer hun hypotheek afloopt is het nog maar de vraag of ze weer een nieuwe hypotheek kunnen krijgen.

Meestal hebben deze 50-plussers wel een behoorlijke overwaarde op hun woning, maar als aan het einde van de lopende hypotheek niet het openstaande bedrag terugbetalen, en ze een nieuwe hypotheek willen afsluiten, wordt er niet zo zeer naar die overwaarde gekeken, maar naar het inkomen. En ook naar het inkomen na pensionering. En daar zit vaak de crux. Het uitgekeerde pensioen is vaak lager dan het inkomen uit werk was.

De meeste mensen met een aflossingsvrije hypotheek denken dat ze eenvoudig een nieuwe hypotheek zullen krijgen na afloop van de huidige. Dat blijkt dus niet zo eenvoudig te zijn. De Nederlandsche Bank schatte eerder al dat zo'n 200.000 50-plussers na afloop van de hypotheek in de problemen zouden komen.

Dit is de zoveelste waarschuwing aan mensen met ee…