zondag 16 juli 2017

Spullen verkocht op de rommelmarkt

Gisteren stond V met heel wat overtollige spullen op de rommelmarkt. Ondanks dat het weer best aardig was viel de aanloop helaas wat tegen.
Uiteindelijk heeft ze voor zo'n 45 euro aan spullen verkocht, na aftrek van de huur van de kraam. 

Dat is toch een leuk bedrag voor een uitje, of misschien wel twee, tijdens onze aankomende vakantie. Ook ruimt het natuurlijk lekker op in huis.

Toch vragen we ons af of dit nou de meest lucratieve manier is om van je spullen af te komen. Ten eerste ben je al wat geld kwijt voor het huren van een kraam, en ook staan er heel veel mensen met van alles te koop, dus het is de vraag of je er ook de beste prijs voor krijgt.
Daartegenover staat dan bijvoorbeeld marktplaats. Kost niets om je spullen te koop aan te bieden, en wordt er bij populaire spullen nog boven de vraagprijs geboden. Nadeel vind ik dan weer wel dat je voor alles dat thuis opgehaald moet worden je een afspraak moet maken en dan maar hopen dat het ook echt opgehaald wordt. Bij de rommelmarkt ben je in 1 dag klaar en ben je ook gelijk van de spullen af.

Wat vinden jullie fijner, op een rommelmarkt staan of je spullen via marktplaats verkopen?

3 opmerkingen:

 1. MP, beslist, het is wat meer werk omdat je goede foto's moet maken en thuis moet zijn bij afhalen, maar je krijgt meer geld voor je spullen. Op een markt wil men altijd afdingen, zo is althans mijn ervaring. Op MP wil men nog wel eens tegen elkaar gaan opbieden. Maar 45 euro is toch een mooi bedrag dat je hebt overgehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben laatst bij onze grote opruiming voor zo'n 500 euro aan spullen verkocht via Markplaats. Onze afspraken zijn gelukkig allemaal nagekomen. Via een rommelmarkt hadden we denk ik met veel geluk de helft verdiend.

  Het enige nadeel aan Marktplaats vind ik dat je vreemde mensen in huis haalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. MP loont absoluut voor grote dingen. Maar bij veel kleinere dingen is de rommelmarkt handig. Voor het meeste speelgoed krijg je niks meer op MP, maar op de rommelmarkt nog wel wat.
  Alleen lego/duplo kun je beter wel via MP doen.
  Dus kijken wat handig is. Rommelmarkt vind ik wel veel tijd kosten, en zeker als je een kraam huurt vind ik het duur. Dat doe ik dus ook niet. Dan houd je weinig over naar mijn smaak. Maar ruimt wel lekker op :)

  BeantwoordenVerwijderen