vrijdag 7 juli 2017

Extra aflossing juli: kleiner dan gepland

Gisteren hebben we weer opdracht gegeven voor een extra aflossing. Deze aflossing is wel wat kleiner dan de vorige maanden, en ook lager dan dat we in eerder al schreven. We waren namelijk van plan deze maand de 10% aan extra aflossingen op de annuïteitenhypotheek vol te maken door €900 af te lossen.

We doen dat echter niet. Dat heeft te maken met extra uitgaven die we deze maand verwachten. We willen namelijk voor de vakantie nog twee nieuwe banden onder de auto laten zetten. Dan zijn alle banden weer relatief nieuw (niet ouder dan een jaar). Ook wordt de reservering voor de vakantie nog van de creditcard afgeschreven deze maand.
Dat in combinatie met het feit dat onze buffer nog niet echt heel hard gegroeid is dit jaar heeft ons doen beslissen om deze kosten van de lopende rekening te betalen en niet uit de buffer.

Na deze aflossing kunnen we nog €5.600 boetevrij extra aflossen. Dat gaan we als volgt doen. We gaan elke periode tot het eind van het jaar nog €600 extra aflossen. Dan komen we op €3.600 uit. De laatste tweeduizend betalen we met een deel van de belastingteruggaaf, die we nog moeten ontvangen.

Hebben jullie nog extra aflossingen gepland deze maand?

Oh ja: na mijn bericht over de hypotheek zag ik dat ik de hypotheekpagina nog niet had bijgewerkt. Dat is nu wel gedaan.

10 opmerkingen:

 1. Goed bezig! Ik zit wel willen, maar tot het einde van het jaar is het resterend boetevrij af te lossen bedrag 0.
  Daar heeft ons de tijd om de buffer weer aan te zuiveren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een geluk bij een "ongeluk" ;)

   Verwijderen
  2. Poeh ‘vervelend’ zeg ;) haha.

   Mom4life

   Verwijderen
 2. Even geen aflossingen. Net een nieuw (oud)huis gekocht. Wel met een kleine hypotheek, door alle aflossingen op het huis wat we nu verkochten. We gaan veel investeren in isolatie, dus aflossen wachten we even mee, tot we weten wat dit allemaal gaat kosten. Maar de aflossingen in het verleden zorgeden dus voor het feit dat we deze stap kunnen maken en meer keuzevrijheid hebben. Weer gekozen voor niet meer dan we nodig hebben, gaan zelfs wat kleiner en zeker geen tophypotheek. Fijn leven is dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik los elk jaar (zover) in januari extra af. De rest van het jaar mag het dan niet meer. Ik spaar dan voor de volgende aflossing. In januari van 2018 gaat mijn hypotheek bedrag naar 180. Aardig wat minder dan de 395 waar ik in 2013 mee begon. Ik ben er blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij lossen ook maximaal in januari af (net als dutchrn) en sparen de rest van het jaar voor volgend januari. We mogen dit jaar dus niet meer aflossen, terwijl ik dat graag nog had gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We hebben 1 juli 5000 afgelost en hopen dat in december/ januari nog een keer te doen. Daarna weer lekker doorsparen voor de volgende aflossing

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Net storting van 5000 gedaan in de spaarhypotheek. Leverde een 60 euro lagere premie op.

  BeantwoordenVerwijderen