vrijdag 2 juni 2017

Hypotheekupdate

Gisteren zijn de hypotheekbedragen weer afgeschreven en ook in internetbankieren zijn de cijfers weer helemaal up-to-date. Naast de reguliere betaling(en) hebben we de afgelopen maand ook weer €600 extra afgelost.

Onze hypotheek is met ruim €700 gedaald naar iets meer dan €181.400. Doordat het spaardepot ook met bijna 190 euro gestegen is tot ruim €23.900, hebben we nog een netto hypotheek van ca. €157.500.

Onze hypotheeklasten zijn met net geen 3 euro gedaald door de extra aflossing. Samen met de inleg van de spaarhypotheek komen we uit op bruto maandlasten van €716. Dit is ook inclusief de annuïtaire aflossing.

Een overzicht van onze hypotheek vind je op de hypotheekpagina.

Hebben jullie de afgelopen maand nog (extra) afgelost?

6 opmerkingen:

 1. Huis van de Dag2 juni 2017 om 10:35

  Ja en het grappige is dat deze maand ook onze nieuwe rentevastperiode ingaat. Stomme is alleen wel dat de bank nu aangeeft dat aankomende maand geen wijzigingen/extra aflossingen op de hypotheek gedaan kunnen worden ivm deze wijziging, beetje raar....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niets extra's afgelost. Ik droom erover maar helaas nog niet haalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles op z'n tijd. De eerste jaren nadat we ons huis kochten was het ook niet mogelijk. Eerst doordat oude huis niet verkocht was en daarna omdat we de restschuld eerst wilden aflossen.
   Nu dat allemaal geen issue weer is, gaat het wel.

   Verwijderen
 3. In de afgelopen maand mei nog niets extra's afgelost/ingelegd. Ik was in dubio; zie mijn blog hierover van van de week. Inmiddels ben ik er uit. Zodra dat 'intern' is afgestemd volgt er vermoedelijk dit weekend een vervolgblog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We zijn nog in afwachting van de doorrekening of we met de beoogde storting niet boven de bandbreedte uitkomen. Zo wel, dan hebben we een tweede vraag neergelegd naar het maximum te storten bedrag in onze spaarhypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen