Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe gaat het met onze beweegdoelstellingen?

Een tijdje terug schreef ik al over de sportieve dagen die ik (M) had gehad en al eerder over dat ik aan het proberen was om het hardlopen weer op te pakken, wat al een paar keer gesneuveld was.

Intussen lijk ik de smaak te pakken te hebben. De laatste weken lukt het heel goed om minimaal drie per week te sporten. Ik denk dat ik de goede vorm gevonden heb, niet één sport, maar meerdere sporten.
Zo zwem ik de laatste weken twee keer per week voor werk. Dan zwem ik zo'n 1,5-2 km per keer(60-80 baantjes in een gewoon zwembad) in een (ruim) half uur. Ideaal is dat ik nu voor mijn werk dagelijks op een locatie zit met letterlijk een zwembad naast de deur. Dus het kost ook nauwelijks extra tijd.

Verder heb ik de afgelopen weken 1x per week op de racefiets gezeten. Dat had ik al 4 jaar niet gedaan en de racefiets stond maar te verstoffen in de schuur. Een beetje lucht in de banden en wat spray over de ketting en de fiets reed nog als een zonnetje. Heerlijk is dat om weer stukken te fietsen met de wind door je haar (helm). En dat ging vanaf het begin ook gelijk best aardig.

De laatste twee weken heb ik ook weer het hardlopen opgepakt. vorige week ben ik 1x geweest, en ook al was het maar 3 km dat ik gelopen heb, ik merk dat het doen van de andere sporten zeker helpt voor de conditie. Deze week heb ik 4 km gelopen en ook dat ging goed. Op naar de 5!

De combinatie van deze drie sporten maakt ook een andere sport: Triathlon. Daar ben ik dan ook voor aan het trainen. In juli zal ik meedoen met een halve Olympische triathlon, 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 km hardlopen.
Over de eerste twee onderdelen maak ik me niet zo'n zorgen, maar voor het hardlopen moet ik nog wel een beetje meer trainen. Ik ga dus vanaf deze week proberen om 2x per week te hardlopen.

De afwisseling tussen deze drie sporten maakt het voor mij wel veel makkelijker om het vol te houden. Waar ik in het verleden wel eens 4x per week hardliep, lukte me dat de laatste jaren echt niet meer. Maar door de afwisseling is 3 of 4x per week sporten nu echt geen opgave.

V is overigens ook lekker bezig, die is inderdaad lekker aan het skaten met een vriendin. Zeker nu de studie erop zit, heeft ze weer de zin en de energie om lekker naar buiten te gaan en een rondje te doen.

 Zijn jullie ook zo lekker aan het sporten/bewegen?

Reacties

  1. Ik fiets dagelijks naar het werk en ben in het weekend ook gewoon veel buiten (wandelen, fietsen, tuinieren), omdat ik het leuk vind.
    Tot aan mijn 40e ben ik altijd wel lid van een sportvereniging geweest, maar ik heb nu geen zin meer in de verplichting van 'elke dinsdag trainen en zaterdag een wedstrijd'.
    Ik ben nog wel aktief als sportschutter, maar dat is meer recreatief en als ik een weekje geen zin heb dan ga ik niet ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah leuk een triathleet in de community. Ik ben er twee jaar uit en probeer ook weer op te pakken om alle disciplines te doen. Hele gave sport. Suc6 met de voorbereiding van de sprintafstand. Oefen vooral in aanloop de wissel fiets naar lopen in je training dan kan je alvast wennen aan die overgang wat voor de eerste keer best wennen is voor het lichaam.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ben al blij dat we (meestal) 1x per week in t zwembad sporten, aquapower, een heerlijk pittige les in t water. combi van kracht, coordinatie, cardio etc. meer lukt me gwn niet met fulltime werken, 2 kinderen ,huishouden etc.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. snap ik. Is soms ook lastig in te plannen. Zoals ik al schreef heb ik nu het geluk dat ik makkelijk voor werk kan zwemmen. Een half uurtje eerder opstaan is dan het enige dat nodig is.

      Verwijderen
  4. Lekker bezig. Hier lukt het ook niet goed het weer op te pakken. Misschien een andere sport binnenkort..

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....