Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing juni

Gisteren was het weer mogelijk om via internetbankieren een extra aflossing te doen. Volgens plan lossen we deze maand €800 extra af. Vanaf deze maand hoeven we namelijk geen studiegeld voor de studie van V te betalen. Dat scheelt bijna €200 en daarom lossen we deze maand dat bedrag extra extra af ten opzichte van de vorige maanden.

Voor deze aflossing stond er nog €1.700 open op de annuïteitenhypotheek dat we nog boetevrij mogen aflossen. Komende maand verwachten we de laatste €900 te kunnen aflossen. Maar het kan ook zijn dat we het bedrag in tweeën delen zodat we de zomervakantie van de lopende rekening kunnen betalen.

Met deze aflossing van €800 hebben we in 2017 tot nog toe €14.679,40 aan extra aflossingen gedaan. Daarmee zijn we over het totaal aan extra aflossingen heen dat we vorig jaar aan extra aflossingen gedaan hebben. Je kunt het overzicht van onze aflossingen zien op de aflossingenpagina.

We liggen ook prima op schema om ons aflosdoel te halen. We kunnen dit jaar na deze aflossing nog €5.900 boetevrij aflossen. Hiervan zullen we een groot gedeelte betalen uit de belastingteruggaaf, en het restant maandelijks aflossen.

Zijn jullie nog van plan om deze maand een extra aflossing te doen?

Reacties

 1. Wat een mooi bedrag hebben jullie al afgelost in 2017! Petje af!

  Wij gaan binnenkort met onze hypotheekadviseur praten om te kijken hoe we het beste extra aflossingen kunnen doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom elke maand een kleine aflossing en niet opsparen tot je een paar duizend euro bij elkaar hebt en dat dan aflossen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk omdat het kan.. 😄. Elke euro die we gelijk al aflossen levert gelijk lagere lasten op. Als we eerst opsparen betalen we meer rente al die maanden om uiteindelijk op hetzelfde uit te komen. Het bespaart ons dus enkele euro's per jaar.

   Verwijderen
 3. Stevige aflossing al, als je bedenkt dat het jaar nog niet eens op de helft is. Super!!

  Trouwens even een vraagje; zou je misschien de link naar mijn blog bij willen werken? Ik zie dat hij nog steeds blijft hangen op het oude bericht. Dat komt denk ik door mijn verhuizing. Bij andere bloggers heb ik gemerkt dat als de url even opnieuw gecopy paste wordt, het wel goed is. Dat is dan deze link: http://www.lekkerlevenmetminder.nl

  Vast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, jullie gaan echt lekker zeg! :D Bij de DUO mag je ook kleine bedragjes aflossen, dus zodra we iets verkopen via marktplaats of een andere meevaller hebben gaat dat direct naar DUO.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee deze maand niet. Wij wachten nog even tot na de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk om al zover op weg te zijn. Mijn complimenten!

  Gisteren net een overboeking gedaan met betrekking tot een extra inleg op de bankspaarhypotheek. Ook volgt er een dezer dagen een extra aflossing op de aflossingsvrije hypotheek. Vandaag of morgen lees je er meer over op mijn blog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik hou het goed in de gaten, maar klinkt goed..

   Verwijderen
 7. Extra aflossen? Nope, met net meer dan 2% rente is het bijna gratis geld en kunnen we het beter investeren. En dat doen we dan natuurlijk ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed bezig.
  Wij gaan in oktober weer extra aflossen, naar verwachting wordt dat iets rond de 7-8000 euro. Met de eerdere aflossing erbij zitten we dan ook gelijk aan het maximale bedrag voor dit jaar dat we boetevrij mogen aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hypotheekproblemen 50-plussers?

In het AD stond vanmorgen artikel over de mogelijke gevaren voor 50-plussers met een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer hun hypotheek afloopt is het nog maar de vraag of ze weer een nieuwe hypotheek kunnen krijgen.

Meestal hebben deze 50-plussers wel een behoorlijke overwaarde op hun woning, maar als aan het einde van de lopende hypotheek niet het openstaande bedrag terugbetalen, en ze een nieuwe hypotheek willen afsluiten, wordt er niet zo zeer naar die overwaarde gekeken, maar naar het inkomen. En ook naar het inkomen na pensionering. En daar zit vaak de crux. Het uitgekeerde pensioen is vaak lager dan het inkomen uit werk was.

De meeste mensen met een aflossingsvrije hypotheek denken dat ze eenvoudig een nieuwe hypotheek zullen krijgen na afloop van de huidige. Dat blijkt dus niet zo eenvoudig te zijn. De Nederlandsche Bank schatte eerder al dat zo'n 200.000 50-plussers na afloop van de hypotheek in de problemen zouden komen.

Dit is de zoveelste waarschuwing aan mensen met ee…