donderdag 18 mei 2017

Geen extraatje meer voor je vakantiegeld

In het verleden gebeurde het heel vaak: Zo rond de periode dat het vakantiegeld bij de meeste mensen wordt uitgekeerd kwamen de banken met allerlei mooie, aantrekkelijke acties, als je dat vakantiegeld bij hen zou storten.

Vorig jaar nog kregen wij bij MoneYou een rente-extraatje, voor het feit dat wij een bedrag stortte op dat moment en een bepaalde periode lieten staan.

Dit jaar heb ik nog geen bericht gehad, van welke bank dan ook, over wat ik allemaal extra zou kunnen krijgen als ik mijn vakantiegeld bij hen zou storten en laten staan. Ik vermoed dat dat te maken heeft met het feit dat banken eigenlijk helemaal niet meer zitten te wachten op extra spaargeld. Ze kunnen namelijk op veel goedkopere manieren aan geld komen om uit te lenen voor bijvoorbeeld hypotheken.

Overigens krijgen wij in mei geen extra vakantiegeld uitgekeerd. V, als zelfstandige, krijgt helemaal geen vakantiegeld en bij M wordt het vakantiegeld iedere maand uitbetaald.

Wat zijn jullie plannen met het vakantiegeld?

5 opmerkingen:

 1. Een deel gaat naar een spaarrekening en met gezin een lang weekend weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ecco sandals. (98€ maar geen zere voeten, alsiemand een aanbieding weet... graag) en de rest op de spaar rekening voor aflossing hypotheek. Ik ben bezig het hele bedrag szm bij elkaar te sparen-28K- en dan jaarlijks boetevrij aflossen. In een keer mag helaas niet van de hypotheek verstrekker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn vakantiegeld komt op de 24e van deze maand binnen; dat van mijn vrouw een paar dagen later. Het gaat naar de spaarrekening om onze buffer aan te vullen. Ook wordt een klein gedeelte toegevoegd aan onze persoonlijke spaarpotten. Dit gebruiken wij beiden om zelf iets van te kopen wat op ons verlanglijstje staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een mooie tas a 50 euro en crocs uit de sale 15 euro

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben 2 dingen gekocht die we graag wilden hebben. Zo'n 350€ bij elkaar. De rest gaat naar de vakantie, naar een spaardoel en naar de aflossing van de hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen