woensdag 19 april 2017

Werkgeversbijdrage ziektekostenverzekering

Het bedrijf van M betaalt elk jaar een deel van de ziektenkostenverzekering. Vorig jaar schreef ik daar ook al over in de afweging of ik wel of niet zou overstappen. Om voor die werkgeversbijdrage in aanmerking te komen moeten we voldoen aan twee voorwaarden:

 • Verzekerd zijn bij de verzekeraar waarmee een collectieve verzekering is afgesproken, in ons geval Zilveren Kruis
 • Een aanvullend pakket hebben afgesloten
De bijdrage dit jaar is €250 bruto voor M en voor collega's die minder verdienen kan dat zelfs €435 zijn. (Dan wordt het bijna lucratief om minder te gaan werken).

Gisteren kreeg ik mail dat ik me weer kon aanmelden voor de werkgeversbijdrage. Daarvoor moest ik een kopie van mijn polis inleveren en een recent afschrift. Aangezien we dit jaar voor het eerst de zorgverzekering in 1x betaald hebben, stuurde ik het afschrift daarvan mee.

In juli zal M de €250 bruto uitgekeerd krijgen. Dat gaat dan naar de reserveringsrekening voor de zorgkosten (eigen risico en kosten voor volgend jaar)

Keert jullie werkgever ook een bijdrage in de zorgkosten uit of is mijn werkgever daarin in redelijk uniek?


3 opmerkingen:

 1. Zelf ontvang ik een uitkering, daardoor heb ik elk jaar recht op een tegemoetkoming in zorgkosten. Wtcg noemen ze dat. Manlief krijgt van zijn werk gever geen extra vergoeding het loont dan ook niet voor ons om een overstap te maken naar die aangesloten verzekering.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee helaas, klinkt als een goede regeling! Zal eens een balletje opgooien bij mijn werkgever!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij ook via mans werkgever. Mits je idd bij een bepaalde verzekeraar zit en een aanvullend pakket hebt. 70€ Per jaar volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen