Doorgaan naar hoofdcontent

Feest: Aflossing op spaarhypotheek is rond

Gisteren bracht de postbode ons een brief van onze bank. Na open maken en lezen bleek dit de bevestiging te zijn van de extra aflossing op de spaarhypotheek.

In de brief stond het juiste bedrag dat we willen aflossen en de bevestiging dat dit bedrag op 1 maart zal worden afgeschreven. Oh ja, met het verzoek of we willen zorgen dat we dan voldoende saldo op onze betaalrekening willen hebben.

Vorige week schreef ik al dat het regelen van deze extra aflossing heel veel moeite kostte en dat we ook regelmatig niet de juiste informatie kregen. Dat is een irritatiepunt dat nog wel even zal doorsudderen. Tot nog toe hadden we namelijk helemaal geen slechte ervaringen gehad rondom het aflossen.

Maar door er zelf veel achteraan te zitten en goed voorbereid de gesprekken aan te gaan hebben we uiteindelijk toch de aflossing op het het eerst mogelijke moment voor elkaar hebben gekregen.


Reacties

  1. Als straks de tijdklemmen eraf gaan, zullen ze aan de bak moeten. De meeste mensen met een spaarhypotheek denken nog steeds dat aflossen beter is dan extra storten. Ik weet jullie mogen dit niet, maar volgens mij wordt dat een wiwin situatie voor de banken en de belastingdienst?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Het kan ook win-win-win zijn. Het kan best dat het ook voor klanten goedkoper wordt. Wanneer je een spaarhypotheek omzet naar een annuïtaire hypotheek ben je wel een aantal kosten kwijt bijvoorbeeld.

      Verwijderen
    3. Heb een spaarhypotheek, maar welke kosten maak je dan minder bij een annuïteiten tov een spaarhypotheek.

      Verwijderen
    4. bij mijn spaarhypotheek verdwijnt er per maand bijna 10 euro van het bedrag aan vaste kosten, en verplichte levenverzekering. Het duurde daardoor 3 jaar voordat mij gespaarde bedrag inclusief rente gelijk was aan het ingelegde bedrag.
      Dat heb je bij een annuïteitenhypotheek niet.
      Daarnaast ben je bij een annuïteitenhypotheek veel flexibeler doordat je geen last hebt van zaken als bijvoorbeeld bandbreedte.

      Verwijderen
    5. Bedankt voor je antwoord.
      Ik heb geen levensverzekering aan deze hypotheek gekoppeld evenals vele kosten.

      Ik ben daarom ook van plan straks ook af te gaan lossen, Daar mijn spaarinleg ook zal gaan dalen. Tot aan de bandbreedte.
      Als ze nou de bandbreedte laten vervallen wordt het een nog interessanter verhaal.

      Verwijderen
    6. Rentenier gaat de optie "aflossen" opnemen in zijn spaarhypotheektool, kun je mooi checken waar de verschillen liggen.

      Verwijderen
  2. Wat fijn dat dit nu juist verwerkt word. Nu duimen dat ze de aflossing ook daadwerkelijk gaan afschrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha, ja, maar daar hebben ze nog nooit problemen mee gehad..

      Verwijderen
  3. Ongelooflijk toch dat het zoveel moeite moet kosten, iig gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....