woensdag 7 december 2016

Teruggaaf komt er (eindelijk) aan

Waar we in juli bij veel collega-bloggers al konden lezen dat zij hun belastingteruggave al binnen hadden, zijn wij nu eindelijk ook aan de beurt.
Nadat we begin oktober onze aangiften voor de inkomstenbelasting hadden ingediend krijgen we deze maand ook daadwerkelijk onze teruggaven uitbetaald. En we mogen niet klagen dit jaar.

Doordat we in 2015 een groot deel van het jaar de hypotheekrente van twee huizen mochten aftrekken (en de rest van het jaar de rente van de restschuld) krijgen we een stuk meer terug dan de vorige jaren. Ongeveer 3.000 euro meer dan de afgelopen jaren.

De uitbetaling van de teruggaaf komt waarschijnlijk precies op tijd zodat we de eindaflossing van de restschuld hiervan kunnen betalen. Het geld daarvoor hebben we weliswaar op een spaarrekening staan, maar die kunnen we dan lekker laten staan en rente laten trekken. En wat over blijft, gaat naar de buffer.

9 opmerkingen:

 1. Dus jullie hebben in oktober de aangifte ingediend en krijgen begin december al snel terug. Dat is snel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 6 weken hoorde ik pasgeleden als je buiten de drukte zit. Maar inderdaad erg vlot...

   Verwijderen
  2. Toch willen we nog wel met de accountant in gesprek om het volgend jaar gewoon voor april ingediend te krijgen. Zo vlak voor de vakantie is ook wel fijn namelijk

   Verwijderen
 2. Op zich ook wel lekker zo'n groot bedrag in deze tijd van het jaar. Wij krijgen in mei al vakantiegeld dus dan heb je al wat extras.
  Oh wacht, ik bedenk me net dat mijn man ook 13e maand krijgt binnenkort, dus eigenlijk hebben we dan ook iets extras.

  Hebben jullie ook een 13e maand? (Ik niet hoor op mijn werk)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, 13e maand en vakantiegeld worden bij M per maand verdeeld

   Verwijderen
 3. Waarschijnlijk volg ik je blog nog niet lang genoeg, maar waarom heb je pas in oktober de belastingaangifte gedaan?
  Desalnietemin altijd fijn om veel geld terug te krijgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vriendin is zzper en we laten de accountant daarom aangifte doen. Die vraagt eigenlijk standaard uitstel aan. Maar dit jaar duurde het wel heel erg lang..

   Verwijderen
 4. Wij moeten nog een paar jaar tot de hypotheek bij ons ook weg is en daarom hebben wij onze maandelijkse teruggaaf telefonisch stop gezet.
  Als je eind oktober, begin november belt met de belastingtelefoon dan nemen ze deze telefonische wijziging in behandeling en wordt je maandelijkse teruggaaf stopgezet. Digitaal wijzigen vind ik lastig en zo krijgen we volgend jaar ineens flink wat terug. Het jaar erop zijn we in augustus van de hypotheek af en hoeven we dat ook niet meer door te geven. Beter kunnen we het niet maken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wij hebben al geen maandelijkse teruggaaf. Is dan toch een soort ongemerkt sparen. Al krijg je er geen rente meer over. Maar bij jullie schiet het ook lekker op zeg, met nog maar twee jaar te gaan.

   Verwijderen