donderdag 29 december 2016

Het kan nóg lager

De spaarrente bij onze huisbank. Per 31-12 zal onze bank de spaarrente verlagen van 0,3% naar 0,25%. Onze bank heeft daarmee de twijfelachtige eer om de eerste te zijn.
Dit houdt in dat je €2,50 aan rente krijgt als je een jaar lang €1.000 op de spaarrekening laat staan. Nog niet zo heel lang geleden kreeg je het 10-voudige daar voor terug.

Ik snap dan het bericht dat steeds meer mensen beginnen met beleggen ook wel. Die mensen zijn allemaal op zoek naar nog een beetje rendement op hun spaargeld. Wij begonnen zelf ook dit jaar met beleggen.

Proberen jullie ook meer rendement uit je spaargeld te halen? En hoe doe je dat dan?

8 opmerkingen:

 1. Helaas niet. Het gaat de beleggers nu goed. Ik verlaag mijn lasten en verhoog mijn inkomen en dat is ook wat.

  De dochter van abn amro MoneYou biedt meer rente. De bonus voor heer Zalm moet ook betaald worden.

  De groeten aan de EU. ze gaan nog wat meer maanden door met geld verspillen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja daar hebben wij ook spaarrekeningen lopen..

   Verwijderen
 2. Ik spaar niet voor de rente, maar om geld achter de hans te hebben als het nodig is. Ik verlaag mijn vaste lasten door mijn hypotheek zo versneld mogelijk af te lossen. Sinds 2013 is mijn hypotheek nu 125€ p maand lager. Ik heb beleggingen (sinds 2000) maar die groeien nu alleen nog door reinvesteren dividends, en met de DOW index mee. Maar ik maak me redelijk zorgen over de effecten van Trump in 2017. Sommige financieele mensen in de VS voorspellen een 15% down turn, afwachten hoe dat verloopt, ik kan mijn investering niet opnemen (pensioen) dus.... ik heb de 40% downturn na 9/11 ook overleefd. We zien wel. M

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik spaar niet voor de rente maar probeer wel rendement uit mijn spaargeld te halen, om uiteindelijk van te kunnen leven.

   Verwijderen
  2. Financieel onafhankelijk blog heeft daar vandaag een paar interessante links over, O.a. Hoeveel geld is nodig om onafhankelijk te zijn en bij welk spaar percentage kan je stoppen met werken. Ik vond het interessant om te lezen.

   Verwijderen
 3. Ik heb alleen buffer op spaarrekening bij Moneyou (iets minder lage rente dan huisbank). De rest beleg ik tegen gemiddeld 6-7% rendement

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helaas zeer weinig rente en als de ban op cash op dit tempo doorgaat hebben we straks negatieve rente. Wij lossen onze hypotheek af. Als dit gedaan is dan doen we andere investeringen aan ons huis die geld opbrengen. We hebben al zonnepanelen, maar denken bv ook aan rolluiken, andere keuken en dan koken op inductie (we hebben restcapaciteit van onze panelen, de keuken is al meer dan twintig jaar oud).
  Wij kopen geen aandelen. Ik ben bang dat er een flinke bubbel aan het ontstaan is op de aandelenmarkt vanwege de lage rente.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hypotheek vervroegd aflossen, boete betalen ivm lagere rente met lange looptijd, crowd funden en wat lijfrentestortingen doen. Spaarsaldo laag houden ivm box3 heffing en weinig rendement.

  BeantwoordenVerwijderen