woensdag 16 november 2016

Hypotheekrentes weer omhoog

Schreef ik een paar dagen terug dat de obligatierentes weer aan het oplopen waren, lees ik vanmorgen dat de eerste banken die stijging al door gaan rekenen in de hypotheekrente tarieven.

De banken verwachten dat de druk op de huizenmarkt nog verder zal toenemen door deze rentestijgingen. Men wil nog snel profiteren van de lage rentes voordat de stijgingen echt doorgevoerd gaan worden.

Wij hebben geen plannen voor oversluiten, dus voor ons maakt de stijging niets uit.

Gaan jullie nog actie ondernemen voordat de rentes weer gaan stijgen?

7 opmerkingen:

 1. Geen plannen. Oversluiten vinden we te duur. Gelukkig hebben we rentemiddeling gedaan. Dat scheelt al.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijven aflossen, zodat over een dikke 4 jaar de schuld zo laag mogelijk is, als de rente periode afloopt. We zijn bijna klaar, maar dit is een extra impuls om tot nul af te lossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hebben de hypotheekrente voor 10 jaar afgesloten en we wonen hier pas een jaar. Wel gekeken om evt. over te sluiten, want onze rentepercentage is 3% en nu is hij 1,84%. We moeten dan wel de boeterente zelf gaan betalen. Het maakte wel een verschil (we verdienden het wel terug) maar omdat we op dit ogenblik nog druk in het huis aan het opknappen zijn en ik mijn baan ben kwijt geraakt, kiezen we ervoor om het niet te doen. Nu vooral aflossen en hopen dat de rente over 10 jaar niet megahoog staat :). Ik ben vwb de hypotheek er zo in gaan staan; iedere euro die is afbetaald die betalen we nooit meer aan rente. We gaan met kleine stapjes en proberen zoveel mogelijk extra af te lossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb mijn annuitaire hypotheek nu sinds 2013 en ben ieder jaar 10% extra aan het aflossen. Ik hoop,over 5 jaar volledig hypotheek vrij te zijn, hierdoor was rente bemiddeling niet interssant voor mij. 4.45% vast voor 20'jaar heb ik, maar door het extra aflossen bespaar ik veel rente.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, wij willen over een jaar of 2-3 samen een huis kopen/laten bouwen en daar zoveel mogelijk voor sparen. Hoewel de verleiding groot is om me door deze verhalen op te laten jagen (want: nog even snel vastzetten!), lijkt het me verstandig vooral NIET te overhaasten en daarna af te lossen, maar gewoon vooruit te sparen, met hopelijk straks óók weer hogere rentes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook wel eens zitten kijken om een huis te kopen, zou me zo'n € 200 per maand besparen, of ik zou in een groter huis kunnen wonen met tuin en dergelijke. Toch heb ik besloten me niet op te laten jagen en gewoon verder te sparen, want ik vermoed dat de rentes nog wel eens weer kunnen gaan dalen de komende tijd.

  Liever iets meer geduld en geen impuls aankoop doen dan andersom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt erg verstandig.. Gewoon je eigen plan volgen..

   Verwijderen