Doorgaan naar hoofdcontent

Meer of minder lenen voor een huis?

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben waren er de afgelopen 2 dagen hier geen nieuwe blogs verschenen. Dat had te maken met een 2-daagse bijeenkomst die ik georganiseerd had voor vakgenoten. Die bijeenkomst was zeer leerzaam en, ook belangrijk, gezellig.

Maar vandaag is het weer over tot de orde van de dag. Dat betekent weer gewoon aan het werk op kantoor, en natuurlijk ook even een nieuw blogbericht plaatsten. Bij deze dus.....

In de tussentijd heb ik wel voldoende nieuwsartikelen voorbij komen over huizen en hypotheken. Ik hou voor een aantal artikelen nog mijn kruit droog, maar één die mij opviel en ook een soort van moedeloos maakte was de verkapte oproep om de leenregels weer te versoepelen door de voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen.

Hij pleitte natuurlijk voor eigen parochie door te stellen dat mensen best wel weer wat meer moeten kunnen lenen. Dat stuwt vervolgens de prijzen omhoog en dat is goed voor de projectontwikkelaars en bouwbedrijven.

Bij Bouwend Nederland staat al jarenlang een CDA-er aan het hoofd. Na jarenlang geleid te zijn door Eelco Brinkman is dus nu Maxime Verhagen de baas. En toeval of niet, in het net gepubliceerde CDA verkiezingsprogramma pleit het CDA ook deels voor een verruiming van de leenregels. In dit geval voor de starters. De weblog Das Kapital pikte dit eruit. Even verderop zeg datzelfde verkiezingsprogramma echter weer dat we juist minder moeten mogen lenen.

Wat vinden jullie? Meer of minder lenen voor een huis?

Reacties

  1. Dit soort berichten zijn mij te veel gekleurd. Zoals je zelf al aangeeft preekt men voor eigen parochie. Dat er een link ligt met het CDA-programma verbaast mij niets :-)

    Ik denk dat het niet verstandig is de hypotheekregels te laten vieren, als dat er toe leidt dat mensen meer kunnen lenen. Wat nu al straks de rente ineens (flink) omhoog gaat? Door juist nu een hoge(re) toetsingsrente te gebruiken (5%) voor het te verstrekken krediet beschermt dat toekomstige huizenkopers voor (onverantwoorde) lastenstijgingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit kan in de toekomst weer problemen op gaan leveren. We zitten zelf ook in een lastig parket, wil je je gedachten er eens over laten gaan? Afbetaald huis. Nu zijn de kozijnen dringend aan vervanging toe, ons idee is om nu het hele huis aan te pakken met kunststof kozijnen, dakkapel, zijgevel, deuren. Helemaal compleet dus. Offertes zijn rond de 25.000 euro. In onze spaarpot zit 20.000.Wat is het verstandigst? Aflossingsvrije lening? rente daarvan bedraagt nog geen 2%. We kunnen dan met gemak elk jaar de 10% aflossen. Of is het beter om niet af te lossen en de schuld te vereffenen bij de verkoop van het huis ooit? W.O.Z. waarde van ons huis is 200.000.Ik kan wel advies gebruiken........... Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou denken, nog even doorsparen tot je die 25.000 hebt bereikt.
      Als de nood echt hoog is, en het NU moet gebeuren, kun je misschien een lening afsluiten voor bijv 8.000 Euro (zodat je banksaldo geen 0 is) en die dan zo snel mogelijk aflossen. Ik denk dat je geen aflossingsvrije leningen meer kunt krijgen op dit moment.

      Verwijderen
    2. Ik denk dat het wel kan. Er zijn altijd partijen die iets willen. Men denkt alleen dat het onmogelijk is geworden omdat er zo`n nadruk op ligt. Je kan namelijk geen nieuwe krijgen met NGH of HRA.

      Of je wel of niet moet aflossen is aan jezelf. Uiteindelijk betaal je dan kosten. Dus als je niet aan beleggen doet (en goede rendementen behaald) zou ik gewoon aflossen. Op je spaarrekening kwijnt het toch weg momenteel.

      Verwijderen
    3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
  3. Lijkt mij ook niet handig om nu de maximale leningen te verhogen. Nu is de rente laag, en de meeste mensen wagen de gok en zetten hem 10 jr vast. Maar hoe staat die er dan bij wanneer de rentevaste periode afloopt? Waarschijnlijk wel weer op 5 of misschien meer procent. Vind ik onverstandig, tenzij je als een gek aflost die eerste 10 jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel onverstandig zeg! Maar goed, zo gaan die dingen, het gaat altijd in golven. Dan weer eens een tijdje streng, dan weer niet... Een beetje consistentie zou wel eens goed zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het huidige nivo van lenen lijkt me prima. Ik ben tegen een verdere verkrapping (90-80% van huiswaarde). Dat betekent namelijk dat mijn kinderen later veel moeilijker een huis kunnen kopen, tenzij ze veel eigen geld meenemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij zijn onafhankelijk leningmakelaars, gelden voor uw online lening af te betalen uw facturen, en het opstarten van een nieuw leven en student schoolgeld te betalen, voor het opzetten van een nieuw bedrijf, gelden nu uw probleem worden opgelost. we geven zowel korte als lange looptijd in verschillende categorieën tegen een betaalbare rente. Heb je een lening nodig? Heeft uw bedrijf, bedrijf of bedrijfstak financiële hulp nodig? Heeft u financiering nodig heeft om uw bedrijf te starten? Heeft u persoonlijke lening nodig? Lening voor verbeteringen aan het huis. Neem contact met ons op e-mail: kinaracapitals@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heeft u geld nodig voor welk doel?
    Als u maandelijks inkomen / bezetting bent u in aanmerking voor een lening.
    Neem contact op voor een veilige / ongedekte lening.
    Lenen geleende bedrag van € 5000 tot 5000,000euro.
    U kunt kiezen uit 1 jaar tot 30 jaar als duur lening.
    azeesabdul480@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  8. TESTIMONY ON HOW I GOT MY LOAN FROM THIS GREAT COMPANY,MIKE LARRY LOAN FIRM WORLD WIDE

    I live in US las vagas and I am a happy woman today as I speak , I told my self that any loan company or lender that could change my broke life of mine and that of my family , I will refer any person that is looking for loan to Them. They gave me happiness to me and my family, I was in need of a loan of $25,000 USD on April 3 2017 and I got my loan within 48 hours without stress They are indeed God fearing people, working with a reputable loan company. if you are in need of a loan and you are 100% sure to pay back the loan please contact them today and please tell them that Mrs Irene Bator referred you to them and can reach them via email(mikelarryloanfirmworldwide@yahoo.com)I wish you good luck thanks and may God almighty bless you.

    BeantwoordenVerwijderen

  9. AANVRAGEN VOOR PERSOONLIJKE / ZAKELIJKE LENINGEN Bel / sms +1(603)503-4063 E-mail laurijohaninvestors@gmail.com

    Hallo, wij zijn investeerders die betrouwbare leningen verstrekken aan particulieren en fondsen voor opstarten van bedrijven en projecten. Heeft u een legitieme, eerlijke, gerenommeerde en snelle lening nodig? Wij bieden een lening variërend van $10 duizend tot $800 miljoen dollar, we kunnen u 100% garantie bieden op een lening, met een lage rente van 2% en een leentijd van 1 tot 40 jaar om de lening veilig en onbeveiligd terug te betalen. Geïnteresseerde personen moeten contact met ons opnemen via Call / Text +1(603)503-4063 Email laurijohaninvestors@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. LENING AANBIEDING!!! Wij zijn ROBERTO KENNETH lening bedrijf bieden wij zowel de lange en korte termijn lening financiering. Wij bieden veilige en vertrouwelijke leningen tegen een zeer lage rente van 3% per jaar, persoonlijke leningen, schuld consolidatie lening, durfkapitaal, Business Loan, corporate leningen, educatieve lening, woningkrediet en leningen voor welke reden dan ook! Wij zijn het vertrouwde alternatief voor bancaire financiering, en onze aanvraag proces is eenvoudig en rechttoe rechtaan. Onze lening varieert van $5.000,00 tot $25, 000000,00. (25.000.000 dollars). Extra info: we zijn hard op weg de prive, discrete, en service georiënteerde leningen keuze voor algemene leningen. We zijn het bedrijf te wenden tot wanneer de traditionele leningen bronnen mislukken. Als u geïnteresseerd bent aarzel dan niet om ons te contacteren met informatie hieronder per E-mail: robertokennety@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  11. LOAN OFFER!!! We are ROBERTO KENNETH LOAN COMPANY we Provides both long and short term loan financing. We offer secure and confidential loans at a very low interest rate of 3% per year, Personal loans, Debt Consolidation Loan, Venture Capital, Business Loan, Corporate Loans, Educational Loan, Home Loan and Loans for any reason! We are the trusted alternative to bank financing, and our application process is simple and straight forward. Our loan ranges from $5,000.00 to $25, 000,000.00. (Twenty Five Million Dollars). Additional Info: We’re fast becoming the private, discreet, and service oriented lending choice for general loans. We’re the company to turn to when traditional lending sources fail. If you are interested do not hesitate to contact us with information’s below by Email: robertokennety@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Financiering nodig?
    U bent op zoek naar financiering om uw bedrijf te promoten,
    Een project of om andere redenen. Wij bieden leningen
    Vanaf € 5000 tot € 50,000.000 met een percentage van 3% in de hele regio, als volgt:
    * Financiële
    * Home Loan
    * Car Loan
    * Consolidatie van de schuld
    * Line of Credit
    * Tweede Mortgage
    * Acquisitie van krediet
    * Persoonlijke Leningen

    Voor meer informatie, contacteer ons
    E-mail: uwifrance1@gmail.com
    Whatsapp: +33773474184
    Met vriendelijke groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dit is een open uitnodiging voor jullie allemaal om deel uit te maken van de grootste organisatie ter wereld en de top van je carrière te bereiken. De wervingsprogrammeur van dit jaar begint en ons jaarlijkse oogstfeest is bijna bij de hand. De grootmeester gaf ons het mandaat om altijd mensen zoals u te bereiken, dus grijp deze kans en sluit u aan bij de grote Illuminati-organisatie, sluit u aan bij onze wereldwijde eenheid. Breng de armen, behoeftigen en getalenteerden mee
    De bekendheid van roem en rijkdom. Krijg geld, roem, krachten, veiligheid, krijg.
    erkend in uw bedrijf, politieke carrière, opstijgen naar het hoogste in wat u ook doet, wees
    Geestelijk en fysiek beschermd! Dit alles zul je bereiken in
    een glans van ogen

    De Illuminati hebben geen associatie met Satanisme, Luciferisme of welke religie dan ook. Hoewel onze individuele leden mogen volgen welke godheid ze ook kiezen, werken we uitsluitend voor het welzijn en de bescherming van de menselijke soort.

    Accepteer je dat je lid bent van deze nieuwe Illuminati wereldorde?
    Call & WhatsApp +19735567426
    📩 carlosmacdonald234@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Bent u op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, woninglening, autolening, studielening, schuldconsolidatielening, ongedekte lening, risicokapitaal enz., Of werd u om een of meer redenen een lening geweigerd door een bank of financiële instelling. U bent op de juiste plaats voor uw leningoplossingen! Ik ben een particuliere geldschieter, ik verstrek leningen aan bedrijven en particulieren tegen een lage en betaalbare rente van 3% rente. Neem dan contact met ons op via e-mail: sabinhelps@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  15. GETUIGENIS OVER HOE IK MIJN LENING KREEG VAN EEN ECHT FINANCIERINGSBEDRIJF VORIGE WEEK. E-mail voor onmiddellijke reactie:whatsapp-nummer: +19292227023 drbenjaminfinance@gmail.com

    Ik ben mevrouw, Leores Jazbel bij naam, ik woon in de Verenigde Staten van Amerika, die tussen november vorig jaar en juli van dit jaar het slachtoffer is geworden van zoveel nep-geldschieters, maar ik bedank mijn maker zo erg dat hij eindelijk heeft geglimlacht mij door me door te verwijzen naar deze nieuwe geldschieter die dit jaar 2020 een glimlach op mijn gezicht toverde en hij me niet bedriegt en ook niet bedriegt of liegt tegen mij en mijn vrienden, maar deze kredietverstrekker is echter BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE (drbenjaminfinance@gmail.com) gaf me een lening van 2%, wat neerkomt op Euro900.000,00 Amerikaanse dollars nadat ik akkoord was gegaan met de algemene voorwaarden van hun bedrijf en een belangrijk ding dat ik leuk vind aan dit leningbedrijf is dat ze snel en uniek zijn. {Dr.Benjamin Scarlet Owen} kan u ook helpen met een legitieme leningaanbieding. Hij heeft ook enkele andere collega's van mij geholpen. Als u een echte lening zonder kosten / spanning nodig heeft, is hij de juiste leningverstrekker om uw financiële problemen en crisis vandaag weg te vagen. BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE bevat alle informatie over hoe u snel en pijnloos aan geld kunt komen op whatsapp-nummer: +19292227023 E-mail: drbenjaminfinance@gmail.com

    Als het gaat om financiële crisis en leningen, dan is BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik je door mevrouw Leores Jazbel geleid Veel geluk ...........

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag reacties van mensen die al een lening hadden gekregen van Sabinhelps@gmail.com en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 60.000 euro die ik van mijn eigen bankrekening had gevraagd. Dit is echt geweldig nieuws, en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861.

    BeantwoordenVerwijderen

  17. Ik wil de heer Dalton waarderen omdat hij mij een lening heeft gegeven ter waarde van 43000 EUR. als u vandaag een dringende lening nodig heeft, laat u dan niet oplichten en vraag een echte lening aan via email: diamondloans24@yahoo.com whatsapp: +16613814014

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik wil de heer Dalton waarderen omdat hij mij een lening heeft gegeven ter waarde van 43000 EUR. als u vandaag een dringende lening nodig heeft, laat u dan niet oplichten en vraag een echte lening aan via email: diamondloans24@yahoo.com whatsapp: +16613814014

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag reacties van mensen die al een lening hadden gekregen van Sabinhelps@gmail.com en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik van mijn eigen bankrekening had gevraagd. Dit is echt geweldig nieuws, en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....