dinsdag 4 oktober 2016

Groot bed

Net na onze vakantie hadden we voor onze dochter een groot bed gekocht. Omdat we een peuterbed een beetje zonde van het geld vinden, hebben we gelijk een echt groot bed gekocht.


Dochter was gelijk enthousiast, ten minste, om op te spelen. Maar zodra het op slapen aankwam wilde ze toch weer in haar vertrouwde ledikant. Ze vond het toch wel erg spannend zei ze. Ze was bang om eruit te vallen.


Eerst hebben we geprobeerd om haar stapje voor stapje aan het bed te laten wennen. Spelen op bed en een verhaaltje voorlezen vond ze allemaal prima. Maar ze moest en zou in het kleine bed slapen. Afgelopen weekend kwam daar verandering in.
We hebben haar bed namelijk omgedraaid. Aan één lange zijde van het bed zit namelijk een halfhoog randje, wat eigenlijk bedoeld is om met wat extra kussens als "bank" te gebruiken. Door het bed om te draaien heeft ze nu aan één kant dit randje en aan de andere kant de muur.
En gelijk wilde ze wel in haar grote bed slapen. Het ledikant hebben we gelijk opgeruimd. Ze wil nog wel met slaapzak en niet onder het dekbed, maar verder slaapt ze als een roos en slaapt ze ook weer helemaal door.


Dat was de laatste tijd ook anders in het ledikantje. Het leek wel of ze zich dan slapend ergens aan stootte en dan wakker werd. De laatste nachten in het grote bed heeft ze daar geen last van gehad, al kun je je afvragen waarom niet....

Want zo heb je toch echt geen groot bed nodig..

Hoe hebben jullie de overgang naar een groot bed gedaan bij de/het kinderen?


3 opmerkingen:

 1. Zo ligt VL hier ook het liefst. Gelukkig hebben we het bed op 1,80. Maar dan nog mag hij maximaal diagonaal. Ik wil ook nog ergens kunnen liggen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de overstap van ledikant naar groot bed had ik een bedhekje gekocht bij de Prenatal. Deze kun je op verschillende lengtes instellen tot ongeveer halverwege het matras en klemt vast onder je matras. Zo kon hij niet uit bed vallen maar wel makkelijk uit bed komen. De eerste tijd lag hij ook nog heerlijk in zijn slaapzak en pas later is hij onder een dekbed gegaan.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook in het begin nog in slaapzak. Maar wij deden de kinderen vaak pas rond 3 jaar in een groter bed Eigenlijk rond zindelijk worden, dan is het handig als je er zelf uit kunt klimmen. Voor die tijd vond ik geen reden om ze uit het ledikant te halen. Ze vonden het ook geen probleem om van bed te wisselen rond die leeftijd. Bij de jongste weet ik het nog niet. Hij is 2, en ligt altijd in zijn ledikant tegen het hoofdeinde aan, niet onder zijn deken. Tja..

  BeantwoordenVerwijderen