Doorgaan naar hoofdcontent

Crowdfund accounts aangemaakt

Bespaarbalans heeft al een aantal blogs gewijd aan hoe zijn aan crowdfunding zijn begonnen. Dat heeft ons ook getriggerd om daar eens in te duiken. We zijn tot nu toe op twee platforms uitgekomen die ons interssant lijken en we hebben ons daar dan ook aangemeld.

De eerste is Horeca crowdfunding Nederland. Zoals de naam al zegt kun je daar investeren in horeca, zowel in nieuwe formules als in de uitbreiding van bestaande formules. Bespaarbalans heeft daar als ik het goed onthouden heb twee investeringen lopen. De bedragen waarmee je kunt investeren zijn lekker laag, €250 minimaal, dus de drempel om te investeren is niet heel hoog.

Daarnaast hebben we ons ook aangemeld bij duurzaaminvesteren.nl. Die hadden we al langer in het vizier, maar ons nu pas aangemeld. Daar kun je investeren in duurzame projecten als bijvoorbeeld zonnepanelen, windmolenparken of elektrische auto's. Nadeel van deze site is dat het minimale investeringsbedrag de laatste projecten voor ons te hoog is. Daar werd namelijk om minimaal €1.000 gevraagd. Ook vind ik de afhandelingskosten aan de hoge kant, waardoor het rendement op projecten met een korte looptijd veel lager is dan waarmee ze je lokken.

We hebben nu nog niet geïnvesteerd, maar houden het wel in de gaten.

Hebben jullie ervaring met crowdfunding en via welke platforms doen jullie dat? Of hebben jullie ervaring met de platforms hierboven?

Reacties

 1. Zeker, zie voor mijn ervaringen onder andere: http://linhypnaar0.blogspot.nl/2016/10/crownfunding-gaat-lekker.html

  http://linhypnaar0.blogspot.nl/2016/01/crowdfunding-nogmaals-verdubbeld.html

  http://linhypnaar0.blogspot.nl/2015/07/wat-is-crowdfunden.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je verwijst naar mijn blog, zij het dat de link n naar een andere site verwijst. Maar dat terzijde :-)

  Inmiddels hebben wij drie investeringen gedaan via het door jou genoemde horeca crowdfunding plafform. Op een aparte pagina op mijn blog houd ik de voortgang bij.

  Het door jouw genoemde duurzaameheidsplatform heb ik ook bekeken. Ik liep tegen dezelfde punten aan die jij in jouw blog noemt. Voor ons vooralsnog geen optie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje en ik ga het gelijk aanpassen. Dat kan natuurlijk niet he?

   Verwijderen
 3. Ik doe niet mee aan crowdfunding. De risico's zijn hoog en ik stop mijn geld dan liever in de gegarandeerde winst van mijn hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je dit even laat weten. Ik ben er net in gedoken. Op zich heeft Mom4Life wel een punt trouwens, dus ik ben er ook nog niet helemaal uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf bij 2 verschillende platforms met crowfunding projecten lopen. Na een jaar zijn er bij 2 al betalingsachterstanden en worden ze binnenkort w.s. failliet verklaard.Ik ga hier niet meer voor, zou dan eerder gaan beleggen als ik nog geld beschikbaar had maar het liefst nog meer aflossen dan ik nu gedaan heb van de hypotheek. Dat levert gegarandeerd geld op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je kunt ook kijken bij zonnepanelendelen. Daar kun je instappen voor 25 euro.

  Nomoskar

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.