Doorgaan naar hoofdcontent

Weer een extra aflossing

Het is weer die tijd van de maand. Het was gisteren weer tijd voor de extra aflossing op de restschuld. Weer hebben we €350 extra overgemaakt aan de familiebank naast de €104 aan "reguliere" annuïteit. 

Door deze aflossing daalt de restschuld naar iets meer dan €4.500. Hiermee hebben we dan bijna €10.000 afgelost op deze lening.
Daarnaast bereiken we ook weer een mijlpaal mee. De annuïteit van de restschuld daalt onder de €100, om precies te zijn naar iets onder de 97 euro.

We liggen hiermee nog steeds op schema om rond de jaarwisseling de restschuld helemaal af te lossen. We doen dat door de komende maanden steeds €350 extra af te lossen en dan ofwel in december ofwel in januari het laatste deel in 1x over te maken.

Hebben jullie voor deze maand nog een extra aflossing in planning of al gedaan?

Reacties

  1. Goed zeg! Mooie mijlpaal! Wij doen even geen aflossingen omdat we een extra reserve opbouwen voor als ik stop met werken. Dat doen we totdat ik m'n eerste opdracht gevonden heb, dan lossen we direct al het nu opgebouwde geld af. Dat wordt een mooie dag :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We lossen meestal 1000 euro extra per maand af, maar mogelijk wordt het deze maand nog een paar honderd euro meer. We liggen goed op schema :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi zeg! Kun je nu niet meer aflossen dan 350 op de restschuld, of is dat gewoon de afspraak? Omdat je aan het eind dan het restbedrag in 1x overmaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja inderdaad, dat is zo de afspraak. Wat we nu elke keer minder betalen per maand sparen we extra om de eindaflossing bij elkaar te hebben. Nog een 300 euro daarvoor...

      Verwijderen
  4. Gefeliciteerd! Mooi dat je er in januari af bent, zal een fijn gevoel zijn. Willen jullie je daarna volledig op de hypotheek richten of gaan jullie je ook richten op het opbouwen van vermogen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. grotendeels op de hypotheek en een klein beetje vermogensopbouw..

      Verwijderen
  5. Goed bezig zeg! Fijn om nu al te weten dat jullie op schema liggen om in het nieuwe jaar van de restschuld af te zijn! Ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed bezig! Fijn dat ook bij jullie de finish in zicht is van een restschuld.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....