Doorgaan naar hoofdcontent

Dividenduitkeringen

Intussen zijn we al een aantal maanden aan het beleggen en hebben we een kleine portefeuille opbouwd. We hebben nu geïnvesteerd in 2 beleggingsfondsen en in aandelen van zes verschillende bedrijven.

We beleggen eigenlijk niet zozeer voor de koerswinst, ook al hebben we al best eens wat verkocht wanneer de koers in korte tijd meer dan 10% was gestegen, maar om een passieve inkomstenstroom op gang te brengen.
Daarom beleggen we in voornamelijk aandelen die een behoorlijk dividend uitkeren en het liefst ook elk jaar hun dividend laten groeien met minstens de inflatie. We schreven al eerder over ontvangen dividend.

In onze portefeuille hebben we, op 2 na, allemaal aandelen die elk kwartaal dividend uitkeren, aandelen van één bedrijf keert maar 2x per jaar dividend uit, maar ook één bedrijf dat maandelijks dividend uitkeert. Van dat laatste bedrijf hebben we nog geen dividend ontvangen omdat we de aandelen pas sinds deze week bezitten.

Op deze manier proberen we een zo constant mogelijke passieve inkomstenbron te creëren.

Op dit moment hebben we dit jaar zo'n 30 euro aan dividend ontvangen. Per maand ziet dat er als volgt uit:

Ons idee is dat we het verkregen dividend weer opnieuw investeren. Met de nog bescheiden bedragen die dat nu nog zijn kan dat niet elke keer, maar we sparen nu het dividend op een spaarrekening om het dan later in 1x te kunnen herbeleggen.
Zo hopen we langzaam maar zeker steeds hogere passieve inkomsten te genereren zodat dat uiteindelijk genoeg is om van te kunnen leven  of in ieder geval minder afhankelijk van werk te worden. Ook al is dat nog vele, vele jaren weg in het tempo zoals dat nu gaat.

Proberen jullie ook een passief inkomen op te bouwen en zo ja, hoe doen jullie dat?

Reacties

  1. Nog niet, maar dit klinkt wel interessant!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen dat jullie ook bezig zijn met het investeren in dividend aandelen. Als ik een tip mag geven, pas wel op met de Amerikaanse dividend aandelen en vooral de REITS. Die hebben mooie dividenden, maar de koersen van die aandelen kunnen ook behoorlijk schommelen en dan de winst van je ontvangen dividenden teniet doen. Dus blijf goed kijken waar je in investeert en raak niet verblind door hoge dividend percentages.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel. Ik kijk vooral naar of dividend structureel groeit. Koersschommelingen zullen er altijd zijn, maar zolang je het niet wilt verkopen maakt dat niet heel veel uit, zolang ze maar het dividend verhogen.

      Verwijderen
  3. ja, ik heb ook een passief inkomen en dat keert uit. Het is een heel gek gevoel, dat ik geld opzij leg van zelf eerder gespaard geld!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij doen al jaren aan het opbouwen van een passief inkomen via dividend aandelen
    Gemiddeld ontvangen wij nu per maand al 350 euro aan dividend.
    DIvidend Herbeleggen en bijkopen dat is alles wat je hoeft te doen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit vind ik een heel goed idee, daar moet ik me ook eens in verdiepen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....