zondag 10 juli 2016

Restjesdag

Zaterdag was het bij ons restjesdag. Niet dat we nog veel eten in bakjes in de vriezer hadden liggen, maar met het hout dat we nog van de schuur over hadden. Omdat we uiteindelijk geen houten vloer in onze nieuw gebouwde schuur hebben gelegd, maar de oude tuintegels daarvoor gebruikt hebben, hadden we ongeveer 4 m2 aan vloerplanken over. Ook hadden we nog wat balken over van het frame van de schuur.

We hadden dat natuurlijk naar de stort kunnen brengen, opstoken in de vuurkorf of op marktplaats kunnen proberen te verkopen, maar wij dachten dat we nog wel wat leuks ervan konden maken voor onze dochter.
Dus heeft M zaterdagochtend een klein ontwerpje gemaakt voor een speelhuisje. En hebben we die dus in de middag samen gebouwd onder goedkeurend oog van onze dochter.

Nadat het huisje klaar was en we wat van haar spulletjes erin hadden gezet was zo dolgelukkig. Alhoewel het wel een beetje spannend was om zelf naar binnen te gaan.

Maar glunderend zei ze: "Huis mooi!!"  en dat was daarna de zin van de dag......
10 opmerkingen:

 1. Oh, wat mooi! En gezellig.
  Ik wou dat ik zou handig was ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Fijn zo'n handige Harry in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schattig geworden! Hoe oud is je dochter?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat geweldig. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met een eigen huis.... Gelukkig hoeft je dochter zich geen zorgen te maken over hypotheekaflossingen;-)

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk jij, gewoonten annuïteiten hypotheek hoor..

   Verwijderen
 5. Superleuk idee! Veel speelplezier.
  Fijne dag, groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk geworden :-)
  Ook hier restjes opmaken. Manlief heeft planken in onze linnenkast gemaakt van planken die we al hadden. Manlief vond ze iets te klein, maar er past nog best veel op en zo kun je er makkelijker bij. En drie centimeter naar voor geplaatst, scheelt ook weer. Er hoefde alleen wat ijzeren 'hoekjes' gekocht te worden, dus voor drie euro waren we klaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel, en wat handig die bijna-gratis extra planken...

   Verwijderen
 7. Wat is dat huisje leuk geworden zeg!

  BeantwoordenVerwijderen