woensdag 27 juli 2016

Nieuwsdieet

In het dagelijks leven absorbeer ik zoveel mogelijk nieuws. Ik lees (online) de krant, nieuwswebsites en probeer ook regelmatig documentaires en achtergrondprogramma's te kijken. Zelfs in de auto heb ik vaak BNR of NPO1 aanstaan.

Hoe anders is dat in de vakantie? Dan probeer ik juist heel weinig van de buitenwereld mee te krijgen. Internet gaat eigenlijk niet aan, tenzij in "noodgevallen", en ook kranten kopen we eigenlijk maar heel weinig.
Het enige is dat ik op vakantie toch wel één of twee keer per week een lokale krant koop. Dat leest niet altijd even makkelijk (Engels en Duits vind ik prima te doen, Frans is al een stuk lastiger) maar ik vind het altijd wel interessant om te zien hoe in het buitenland geschreven wordt over bepaalde onderwerpen.

Maar de grootste uitzondering is toch wel de Olympische Spelen. Als echte sportverslaafde wil ik altijd wel op de hoogte blijven van hoe "onze jongens en meiden" het doen straks in Rio. Daar wil ik van de hoed en de rand weten hoe er gepresteerd wordt, wie verrassend goed zijn en wie minder presteren dan waarop gehoopt was.

Gerhard Hormann schreef pas ook al over een nieuwsdieet op vakantie. Zetten jullie jezelf ook op nieuwsdieet?

3 opmerkingen:

  1. Niet echt een nieusdieet, maar ik werk wel dat ik erg moe word van veel surfen en informatie lezen online.
    Ik luister graag naar de Tour de France. Ik heb niks met wielrennen, maar het herinnert me aan de vakanties uit mijn jeugd en ik vind het leuk dat er dan vaker Franse muziek te horen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zet mezelf regelmatig op nieuwsdieet. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen