vrijdag 15 juli 2016

Nieuwe energieleverancier en afrekening oude

Per 1 juli zijn wij overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. Ik schreef daar al eerder over. Vandaag wordt voor het eerst het nieuwe voorschot afgeschreven. Dat bedrag is €25 per maand minder dan dat we hiervoor betaalden.

Verder kwam gisteren de afrekening van de oude leverancier. We moeten €12 terugbetalen. Ik kon dat eerst niet plaatsen aangezien we gemiddeld de afgelopen tijd behoorlijk onder het maandbedrag zaten. Maar na enig uitzoeken bleek het wel te kloppen.
Halverwege december hebben we een nieuwe meter gekregen. Daarbij is toen een afrekening gedaan. Toen is het hele voorschot van december verrekend.
Vanaf half december tot 1 juli hebben we dus 6 maanden aan voorschot betaald, maar 6 en halve maand verbruik gehad. Dat verklaart het verschil dat we een klein beetje moeten bijbetalen.

Zijn jullie recent nog overgestapt?

3 opmerkingen:

 1. Wij stappen komende maand over. Dan krijgen we de welkomstpremie van de vorige leverancier en we krijgen geld terug omdat we ons gasverbruik te hoog hadden ingeschat en de zonnepanelen meer opleverden dan verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is een mooi vooruitzicht..

   Verwijderen
  2. Wij stappen jaarlijks over met forse welkomstbonus, in december. Nog even wachten dus :-) Fijn dat jullie weer een goede deal hebben afgesloten!

   Verwijderen