maandag 4 juli 2016

Doelen 2e deel 2016

Gisteren schreef ik al over het eerste deel van dit jaar. Daarin hebben we al veel doelen behaald. Alleen het doel voor de buffer is nog niet gehaald. Daar gaan we de komende maanden dus heel hard aan werken.

Om ons doel te halen moeten we nog €2.500 bij elkaar sparen. Dat betekent ca. €420 per maand. Op dit moment sparen we €300 voor de buffer per maand, dus dan komen we nog €120 te kort elke maand.
Hoe denken we dan toch de buffer op peil te krijgen? Ten eerste omdat we in het tweede deel van het jaar nog onze belastingteruggaaf verwachten. We hebben uitstel aangevraagd omdat V zelfstandige is en laten de aangifte door haar accountant doen. We verwachten ongeveer €2.000 terug te krijgen. Stoppen we dat helemaal in de buffer, dan zijn we er al bijna.

Maar nog belangrijker, we verwachten maar één extra grotere uitgave, nieuwe banden voor de auto. In huis hoeft er niets meer te gebeuren, de tuin is klaar en het grootste deel van de vakantie is ook al betaald. Wel gaat V in september met een opleiding beginnen. Dat betekent voor collegegeld en een extra dag kinderopvang. Maar ook meer kinderopvangtoeslag. En blijven we elke maand €350 extra aflossen op de restschuld, maar daarnaast potten we even alles op.

In december kijken we dan of we voldoende op schema zijn of dat we we nog wat extra kunnen aflossen, of iets anders nuttigs van kunnen doen..

Wat zijn jullie plannen het komende half jaar?3 opmerkingen:

 1. Mijn doelen moeten weer even op de schop, nu ik mijn huis verkocht heb. Tot de overdracht hoop ik nog een paar honderd euro te kunnen sparen. Daarna gaan mijn lasten flink omlaag en hebben we afgesproken eerst het 'extra geld' te bewaren voor de vakantie. Dat zullen ongeveer twee salarisperiodes zijn. Als we dan van vakantie terugkomen, ga ik nieuwe budgetten opstellen en opnieuw bekijken wat er mogelijk is. In principe heb ik na de overdracht mijn financiële doelen voor dit jaar gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geen concrete doelen meer dit jaar. even zien hoe alles loopt nu met een koophuis ipv huur. kijken wanneer we wat (laten) doen etc. willen de tuin nog helemaal laten doen, maar pas volgend jaar of over 2 jr. geen haast. huis moet geverfd aan de buitenkant, nieuw dakraam (of dakkapel ? :p) en meer van die dingen.. maar dat is niet perse voor dit jaar ;) wel willen we ook nog op vkaantie dit jaar, nog niets geboekt of betaald.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wij hebben ook twee jaar de tijd genomen voor alle klussen, dus dat snap ik heel goed. En een dakkapel is nog iets wat wij (ooit) ook wel zouden willen laten doen

   Verwijderen