zondag 24 juli 2016

Beleggen: Dividenduitkeringen

Nu we een kleine beleggingsportefeuille hebben opgebouwd (ca.€2.000), krijgen we ook af en toe wat dividend uitgekeerd. In de eerste helft van het jaar was dit nog niet zo veel, ongeveer €20 in totaal. Maar toen was de waarde van de beleggingen ook nog maar de helft van wat het nu is.

De komende periode verwachten we wat meer dividenden uitgekeerd te krijgen. In augustus en september keren alle bedrijven waarvan wij aandelen hebben dividend uit. We verwachten ongeveer $23 aan dividend uitgekeerd te krijgen €8. Hoeveel het bedrag precies in euro's zal zijn is afhankelijk van de dollarkoers op het moment van uitkeren. 

In wat voor soort aandelen beleggen wij dan? Voor de beleggingen zijn wij niet per se op zoek naar enorme koerswinsten, ook al is het wel mooi meegenomen als je die kunt realiseren, maar dat is meer gericht op de korte termijn. Wij zoeken juist aandelen die een stabiele, liefst ieder jaar groeiende dividenduitkering hebben. We zijn namelijk op zoek naar een een passieve inkomstenbron. Wij denken dat uiteindelijk te kunnen realiseren door middel van o.a. dividend.

Op dit moment sparen we het uitgekeerde dividend op, totdat we weer een aardig bedragje hebben om het te kunnen herinvesteren. Dat kan ook zijn samen met wat geld dat er van een maand is overgebleven.
Bij het uitbreiden van de beleggingsportefeuille ligt echter de rest van dit jaar niet de prioriteit, die ligt bij het op peil brengen van de buffer.

Wil je meer weten over hoe wij willen beleggen voor de toekomst kijk dan hier, hier, hier en hier.

2 opmerkingen:

  1. Heb je een reden dat je de dividends niet gewoon automatisch terug investeert, i.e. ze worden niet uitgekeerd maar reinvested?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar moet je bij mijn broker behoorlijk voor betalen. Het levert meer op om de dividenden te ontvangen en dan te herinvesteren... Plus dat ik zo wat vrijer ben om een bredere portefeuille op te bouwen

      Verwijderen