maandag 20 juni 2016

over budget

zoals ik gisteren al schreef hebben we zaterdag het hout besteld om ons extra schuurtje te bouwen. Nu hadden we daar een budget voor gereserveerd, namelijk 1200 euro, maar daar ging de bestelling flink overheen.

We kwamen uit op ruim €1700. Dit had deels te maken met het feit dat we miet alles in onze begroting hadden meegenomen. We waren namelijk de vloerconstructie vergeten. Maar ook wat technische oplossingen bleken niet handig bedacht en moesten op een andere manier, waardoor het allemaal iets duurder uitviel.

Maar al met al gaat het straks wel een mooi schuurtje worden.

Gevolg is wel dat we de rest van het jaar wat harder zullen moeten sparen om ons nog openstaande doel voor de buffer te halen...

Hebben jullie ook wel eens van die grote budgetoverschrijdingen gehad?

6 opmerkingen:

 1. Oei, ja zo gaat dat vaak met klussen. 'even een pakje schroeven halen' kost zo 6Euro, en dat zit nooit in je begroting.. Heb je een tekening van je schuurtje ofzo? Ben benieuwd. Het eindresultaat laat vast nog even op zich wachten met dit weer..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb wel een tekening maar die is het aanzien niet waard... Ik heb het hout nog niet en als het komt verwacht ik beter weer.. Dus hoop wel in 2 weekenden klaar te zijn....

   Verwijderen
  2. Zo lang de schuur dat maar wel is :-) Ik ben benieuwd naar de foto's...

   Verwijderen
 2. Ik vrees dat mijn hele huis één grote budgetoverschrijding is. Toen ik er kwam wonen, dacht ik heel ver te komen met schilderen. Inmiddels heb ik wel geleerd dat schilderen zo'n beetje het allerlaatste was om op dat moment aan te denken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen wij ons huis kochten, hebben we het eerst laten verbouwen. Toen schoten we zover uit budget dat we op een gegeven moment niet meer op 100 euro keken :-) Inmiddels is het al jaren af en genieten we er nog steeds heel erg van. Zo gaat het met jouw schuurtje vast ook. Soms is een budgetoverschrijding de moeite waard (dat vertellen we onszelf in ieder geval graag). :-)

  BeantwoordenVerwijderen