Doorgaan naar hoofdcontent

Alle spaarrentes onder de 1%

De laatste bank die die op een vrij opneembare spaarrekening nog een rente van 1% gaf, Nationale Nederlanden Bank, heeft ook zijn rente naar 0,9% verlaagd. Daarmee is er geen enkele bank meer die, zonder voorwaarden, een rente biedt boven de 1%.

Eén van onze spaarbanken biedt wel tijdelijk nog een rente van 1%. Stort je op je rekening voor 17 juni minimaal €1.000 en laat je dat tot en met 1 september op de rekening staan dan krijg je over dat extra bedrag 0,2% extra rente.

Wij hebben intussen de bevestiging gekregen dat onze storting recht geeft op het rente-extraatje, mits we het laten staan tot 1 september. Ook kunnen we tot 17 juni nog bijstorten.

Welke spaarrente krijgen jullie nog?

Reacties

 1. Hahaha... bijna alle onderwerpen waarover jij de afgelopen week schreef, stonden ook op mijn lijstje. Wat dat betreft voelen wij elkaar wel aardig goed aan :-)

  Sinds begin dit jaar staat ons spaargeld bij Argenta, een Belgische bank met een dependance in Nederland. Toen kregen wij 1,2%. Bij andere banken lag het toen al op of net onder de 1%. Hier krijgen wij momenteel 0,9%. Dat scheelt dus niets meer met andere banken, als LeasePlan en MoneYou. Ben wel blij dat wij begin vorig jaar een stel deposito's hebben afgesloten, variërend in looptijd van 1 tot 5 jaar. Op de hoogste krijgen wij 2,4%. Kun je je bijna niet meer voorstellen in deze tijd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. sorry :) ik hoop niet dat ik het gras voor je voeten weg maai.
   Ik zit ook bij alledrie de banken die jij noemt. Buffer op argenta, voor de hypotheekaflossing op Moneyou en op Leaseplanbank staat ff niks op dit moment.

   Verwijderen
  2. Op wiens zijn naam staat die argenta rekening dan?
   Wij krijgen niet zoveel?

   Verwijderen
 2. Ik heb 0,9% bij Zwitserleven maandsparen. Plus nog wat bij ING tegen 0,5%. Daar moet ik nog iets anders voor zoeken met een hogere rente. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb in 2008 een deposito gesloten tegen 5,6%, deze rente is net zo hoog als de hypotheekrente die we op t duurste deel betalen. Aangezien we recht hebben op aftrek een goede keus geweest. Als ie over twee jaar vrijvalt kan er weer 10000 afgelost worden op de hypotheek. Nu lossen we elke jaar de 560 euro rente af.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…