woensdag 11 mei 2016

Wennen aan een omgekeerde werkweek

De afgelopen maand heeft M mogen wennen aan de omgekeerde werkweek. Een term onder andere uit de boeken van Gerhard Hormann.
Wat houdt dat dan in een omgekeerde werkweek? Wanneer over een werkweek wordt gesproken wordt nog altijd uitgegaan van 5 dagen werken en 2 dagen weekend. En dat terwijl steeds meer mensen een dagje minder werken of zelfs nog minder om zo een betere balans tussen werk en privé te creëren.
Maar goed, de omgekeerde werkweek draait ie dagen dus gewoon om. Twee dagen werken en vijf dagen vrij.

Door diverse feestdagen en extra opgenomen verlof mocht M dus  genieten van 4 omgekeerde werkweken op rij. En het moet gezegd worden, dat bevalt hem prima. Normaal werkt M op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 9 uur per dag en nog wat verloren uurtjes in de rest van de week. Maar nu nu dus 4 weken op een rij alleen op maandag en dinsdag.

De eerste week was niet echt een omgekeerde werkweek, maar met een bedrijfsbezoek in Frankrijk op donderdag en vrijdag voelden die dagen niet echt als werkdagen. In de tweede week hadden we een bruiloft waarvoor V de ceremoniemeester was, met dus volop voorbereidingen op de donderdag en een extra pappadag voor M op de donderdag.
Vorige week was het op donderdag Hemelvaartsdag/bevrijdingsdag en heeft hij op vrijdag verlof opgenomen en deze week heeft hij donderdag en vrijdag vrij genomen om een begin te maken met het ophogen van de tuin.

Zoals gezegd, slechts twee weken werken bevalt hem prima. Het enige nadeel in deze situatie is wel dat hij een fulltime contract heeft. Dus met het werken van veel minder uren stapelt het werk wel langzaam maar zeker wat op.

Na deze week is het weer over met de pret, alhoewel hij volgende week nog wel een beetje kan wennen aangezien het maandag 2e Pinksterdag is.

Hoeveel dagen per week werken jullie, en hoe bevalt dat?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten