Doorgaan naar hoofdcontent

Tuinperikelen

Vorige week woensdag werden de eerste spullen voor de tuin geleverd. Een afvalcontainer van 6 kuub en 10 kuub zand. Vanaf dat moment tot en met maandag zijn we eigenlijk fulltime met de tuin bezig geweest.
Eerst moesten natuurlijk alle oude tegels eruit. En toen mochten er vele, vele kruiwagens met zand naar binnen worden gereden. Dat ging allemaal best vlot, en donderdag eind van de dag lag er een laagje van 20 cm zand extra in de tuin.
Vrijdagavond hebben we het zand aangetrild, zodat we zaterdag de boel mooi vlak konden maken en beginnen met tegelen. Tot dat moment ging het allemaal voorspoedig.

Tot het moment dat we de eerste pallet met tegels open maakten. Die stond wel wat scheef, maar leek ingepakt in dik plastic wel netjes te staan. Toen we echter het plastic open sneden troffen we echter het volgende aan.

Uiteindelijk bleek zo'n 10% van de tegels op deze pallet beschadigd te zijn. Waarschijnlijk is de pallet tijdens transport gekanteld. Bij de H.ornbach mogen we deze tegels wel komen omruilen, dus dat is wel netjes gelukkig.






Ook het uitvlakken en het leggen van de tegels viel wat tegen. Zowel wijzelf als ook onze neef die voor ons tegelt vond het een stuk minder snel gaan dan verwacht. Een hele zaterdag en zondag levert tot nog toe een derde van de tuin betegeld op. Op zondag en maandag is M zelf begonnen met het leeghalen van de voortuin, het uitgraven van de coniferen, het ophogen met zand en het stellen van de bandjes.
Vandaag, woensdag gaat M zelf aan de gang om de voortuin te betegelen. En dat wordt een eerste keer, dus dat is spannend genoeg.

Doen jullie dit soort grote klussen ook zelf, of besteed je dat liever uit aan een tuinman/aannemer?



Reacties

  1. Tegelen zouden we absoluut uitbesteden. Behalve als het slechts een heel klein stukje is (zoals bij ons vorige huis)
    De rest zouden we zelf doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het buren zelf zien doen. Het ging goed. Ik heb het nog nooit zelf gedaan. Een hele klus.
    Iedere vijf jaar is het nier bingo. Ophogen.
    Ik ben een piet precies.
    Achtereenvolgens een tuin centrum, sociale werkplaats, mannetjes en nog eens mannetjes,
    De volgende keer wil ik piepschuim gebruiken. Dan ben ik hopelijk langer verlost van ophogen.

    Succes met het werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dankje, bij ons ook elke 5 jaar nodig, maar dan niet zo veel als nu. Vorige bewoners hadden het lang niet gedaan

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....