Doorgaan naar hoofdcontent

Overstappen van energieleverancier

Begin deze maand schreef ik al dat we ons hadden aangemeld voor de collectieve inkoop van een energieleverancier via de Vereniging Eigen Huis (VEH).
Afgelopen maandag kregen we in de mailbox drie aanbiedingen op basis van ons verbruik. We kregen de beste aanbieding te zien voor een contract met 1 jaar vaste tarieven en de beste aanbieding voor een contract met 3 jaar vaste tarieven.

Voor het 1-jarige contract scoorde budget energie het laagst. Bij deze aanbieder besparen we ca. €350 per voor dat jaar.

Voor het 3-jarige contract scoorde de nederlandse energiemaatschappij het laagst. Dit was ruim €110 per maand duurder dan het 1-jarige contract.
Onze huidige  leverancier deed nog een tegenbod voor een 3-jarig contract en was daarbij €25 duurder per jaar dan de NEM.

Het 1-jarige contract is voor ons het meest aantrekkelijk. Dat houdt ons ook flexibel om in het vervolg weer eens te switchen.
Wel was daar nog het puntje dat we nog nooit van budget energie gehoord hadden. Voordat we daadwerkelijk de aanvraag gedaan hebben, hebben we daarom eerst nog even een kort zoektocht op google gedaan naar de ervaringen met budget energie. Over het algemeen waren die redelijk positief.

We hebben dus het 1-jarige contract gekozen. Nu is het wachten op de contractpapieren en dan zullen we eens kijken hoe snel de overstap gaat lukken. We houden jullie op de hoogte....

Hebben jullie ook mee gedaan met de gezamenlijke inkoop van VEH of zijn jullie recent nog overgestapt van energieleverancier? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Zeker ook naar de ervaringen met budget energie.

Reacties

 1. Veh is voor ons helaas nooit voordeliger. Ik zoek en vergelijk bij gaslicht.com. ook daar verschillen de acties per dag/week.dus dat hou ik altijd een tijdje in de gaten. Ik zou dat ook nog even checken als ik jou was! Nu kun zit je denk ik nog in de bedenktijd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. goede tip, dit weekend eens kijken. En anders voor volgend jaar... Ik zal hem onthouden

   Verwijderen
 2. Wij zijn verschillende keren mbv VEH overgestapt, maar de laatste keer heeft manlief zelf uitgezocht waar we het voordeligst af waren. Nu krijgen we ook een welkomstpremie. Ik ben het met Fleur eens. Al is het qua werk wel heel makkelijk via VEH.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij vergelijken elk jaar zelf de tarieven via Prizewise. Zoals Fleur al aangeeft, verschillende de acties frequent. Wij zijn in december weer overgestapt met een welkomstbonus van € 230,00, los van de voordeligere tarieven. Wij kiezen altijd voor maximaal 1 jaar. Voor langdrie contracten betaal je over het algemeen meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij switchen elk jaar. Via prisewize of gaslicht idd. Door de bonussen altijd de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meer door minder27 mei 2016 om 21:35

  Ik stap al vanaf de aller eerste keer dat het mogelijk was over.Natuurlijk moet je niet alleen naar de bonus die je krijg kijken maar naar de totale jaarprijs incl. bonus.
  Vaak krijg je bij de een een hogere bonus maar is de totale prijs van bonus plus jaarkosten bij de ander toch lager.(dan neem ik de de laagste totaal prijs.)
  Voor dit jaar is bonus 285 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij stappen jaarlijks over. Verleden ook budgetenergie gehad. Geen problemen mee gehad, tevreden hierover. Wij doen meestal met groepsveiling mee voor overstappen, maar kijk ook altijd via andere vegelijkingssites.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had vorig jaar budget energie, heel tevreden over. In december liep ons jaarcontract af en bleek greenchoice voordeliger. Wij nemen telkens een 1 jarig contract en stappen elk jaar over. Het kan blijkbaar telkens voordeliger.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …