zaterdag 16 april 2016

Weer een extra aflossing op de restschuld

Vandaag hebben we weer een extra aflossing gedaan. Na de grote aflossing van vorige maand op de restschuld en ons herziene doel om deze schuld voor het eind van dit jaar geheel afgelost te hebben, hebben we ook vandaag hier weer op afgelost.

We hebben een extra aflossing gedaan van €350. Naast de reguliere annuïtaire aflossing komt dit neer op een afname van de restschuld van ruim €470. De schuld komt hiermee op ongeveer €6.300. We hebben dan 55% afgelost van deze schuld in een half jaar tijd.

Naast deze aflossingen zal deze maand ons hypotheekbedrag met €102 zakken door de reguliere aflossing op de annuïteitenhypotheek. En zal de spaarpolis van de spaarhypotheek weer met €200 groeien.

Met de aflossingsvrije hypotheek gebeurt helemaal niets deze maand.

Onze totale zichtbare schuld zal deze maand dus met ruim €500 afnemen en wanneer het gespaarde bedrag in de spaarpolis wordt meegerekend wordt de schuld zelfs ruim €700 minder.
En wat maandlasten betreft, de maandelijkse annuïteit voor de restschuld daalt door deze extra aflossing met bijna €7. Dat bedrag zal worden gestort op de aparte aflossingsspaarrekening.

Nog een leuk feitje. Deze maand zijn de nog openstaande hypotheekschuld en de restschuld samen voor het eerst lager dan alleen de hypotheek toen we die afsloten.

Hebben jullie al mijlpalen bereikt?


5 opmerkingen:

 1. Goed bezig. Gaat lekker zo bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De hypotheekschuld is op dit moment nog ruim 6000 euro. We kregen een paar weken geleden een nieuw aanbod om de rente vast te stellen, voor de laatste 3 jaar. We hebben besloten om de spaarhypotheek nu af te lossen, kan zonder kosten. We houden dan nog wel een aardig bedrag op de spaarrekening over. En gaan dan het maandelijkse hypotheek bedrag ook weer naar de spaarrekening doen. Dus over 2 maanden geen hypotheek meer, net op het moment dat mijn man met pensioen gaat. Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, eigenlijk geen mijlpalen. We hopen dit jaar alsnog de 6000 euro te kunnen aflossen. Of dat haalbaar is weten wij even niet. De studiekosten van onze zoon beginnen (als hij slaagt) in september en de eerste maanden zijn dit stevige bedragen. Lukt het wel dan bedraagt die hypotheek nog 7.340 euro. 2017 kan dan ook 6.000 worden afgelost en de 1.340 officieel in 2018, maar we kijken of we dit ook volgend jaar afgelost krijgen. Dan is dat deel weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie gaan ook lekker snel, leuk om te lezen! stimuleert.

  BeantwoordenVerwijderen