woensdag 13 april 2016

Spaarhypotheek (2): Wat gaan we doen?

Gisteren schreef ik al over de mogelijkheden rondom onze spaarhypotheek. We hebben dit een dagje laten bezinken en zijn eigenlijk tot de conclusie gekomen dat we (in ieder geval voorlopig) maar even niets met dit hypotheekdeel gaan doen.

Ons aflosplan verandert dus niet veel. Voor de rest van dit jaar is het enige doel om de restschuldlening geheel af te lossen. Dat is nu nog zo'n €6.800 de rest van het jaar. Als dat lukt hebben in 2016 onze vaste maandlasten met €250 naar beneden kunnen brengen. Dat geeft dan mooi de ruimte om ons daarna op de hypotheek te gaan richten.

Voor de komende jaren wordt dan de de prioriteit gegeven aan de annuïteitenhypotheek en het aflossingsvrije deel. Bij beide willen we proberen om 10% per jaar af te lossen (ca. €12.000), . Als we dan nog overhouden zullen we dat gebruiken om af te lossen op de spaarhypotheek.

3 opmerkingen:

 1. Wow dat klinkt goed. Als je bij allebei op 10% per jaar gaat zitten ben je dus over 10 jaar van die delen af. Of misschien nog eerder?
  Tot wanneer loopt je spaarhypotheek dan nog?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spaarhypotheek loopt tot 2036 dus dat duurt nog even. En het moet nog wel lukken natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog even toevoegend, het is het doel om de hypotheek in 2032 helemaal afgelost te hebben. Dan wordt de dochter 18 en gaat ze mogelijk studeren.

  BeantwoordenVerwijderen