woensdag 6 april 2016

Savings rate maart

Maart is tot nu toe de beste maand geweest voor de savings rate. Dit kwam vooral door de schenking die we hebben gekregen en die we volledig gebruikt hebben om extra af te lossen op de restschuld. Aangezien het bedrag van de schenking hoger was dan ons normale inkomen telt dat lekker aan.

Uiteindelijk is ons spaarpercentage uitgekomen op 69.6%. Gemiddeld over 2016 zitten we nu op een rating van 54.2%. We hadden gehoopt de 70% te doorbreken, maar dat is helaas net niet gelukt.. Dit kwam vooral doordat we wat extra uitgaven hadden die we normaal niet hebben. Zo mochten we allebei geld voorschieten voor een vrijgezellenfeestje (€100 p.p.).

Voor april verwachten we een normale maand kwa inkomsten. Wel hebben we dan de daadwerkelijke vrijgezellenfeestjes en de bijbehorende bruiloft (kado). Ik vrees dus een beetje voor de savings rate van april...

3 opmerkingen:

 1. Bij ons is de saving rate voor extra aflossingen laag, maar we halen deze maanden wat van de buffer af. We hadden een aantal grote uitgaven begroot en die zitten allemaal in maart en april. Vanaf mei zou het dus weer goed moeten gaan. Net zoals in januari en februari.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is je saving rate een doel geworden of toch gewoon een meetmiddel....?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee een meetmiddel natuurlijk. Maar ik ben ook een beetje cijferfetisjist..

   Verwijderen