Doorgaan naar hoofdcontent

Minder betalen op betaalpakket

Een tijdje terug kondigde ABNAMRO aan dat ze de kosten voor het betaalpakket drastisch gingen verlagen. Nu weet ik niet wat ANAMRO onder drastisch verstaat, maar nu ik gisteren een mail kreeg wat het mij dan minder ging kosten, sprongen de tranen me in de ogen.

Of het nu van het lachen of het huilen was laat ik maar even in het midden. Maar de verlaging valt voor mij in ieder geval uit op wel 10 hele centen per maand.

Nou is het gezegde natuurlijk dat wie het kleine niet eert, het grote niet weerd is, maar als je iets aankondigt onder het mom van veel minder betalen, dan wekt dat bij mij de verwachting dat het wat meer is dan een dubbeltje.

Er is nog een goedkoper pakket zonder creditcard, die is wel een stuk goedkoper. En dan zou ik bijvoorbeeld een creditcard bij euroclix kunnen nemen. Daar zal ik binnenkort eens aan gaan rekenen.. De kosten die ik nu betaal zijn €3,15 en het goedkopere pakket is 1,40 per maand. Voor het verschil zou je wel een creditcard moeten kunnen krijgen lijkt me.

Misschien dat ik vanaf nu dit bedrag ook maar eens drastisch moet gaan aflossen. Een zien of ze dat leuk vinden... :)

Wat betalen jullie voor je betaalpakket bij de bank? En waar hebben jullie je creditcard vandaan?


Reacties

 1. Volgens mij betaal ik €1,80 voor mijn pakket. Mijn CC heb ik voor €15 via Euroclix. Eerste jaar gratis en je krijgt nog punten over je aankopen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent niet meer verplicht om bij de bank die je hypotheek verstrekt te blijven. Ik ben al jaren een blije gebruiker van ASN.
  De spaarrekening is alleen voor de vaste lasten. Voor onderhoud spaar ik bij Legio Lease en privé en vakanties bij Moneyou.
  Eigenlijk is het woord sparen idioot. Ik gebruik liever het woord reserveren.

  Creditcard bij Bijkorfcreditcard.nl Levert punten op bij de Bijenkorf. Is 12,50 per jaar en ik laat een sms sturen naar mijn mobiele telefoon als er een grote aankoop wordt gedaan. Een rustig gevoel. Kost ook iets, maar heb ik er graag voor over.
  Het aantal punten is drastisch verminderd. Ik denk er over om over te stappen naar een voordeliger.
  Ik reken maandelijks af, maar eigenlijk reken ik direct af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag overstappen van bank idd, maar dan raak je wel een eventuele korting kwijt die je hebt omdat je er ook je betaalrekening hebt.

   Ik weet niet precies wat wij voor betaalpakket betalen. Wel incl creditcard. Nodig voor vakanties, vliegreizen en werk-dingen.

   Verwijderen
 3. Wat wij betalen voor ons betaalpakket is niet representatief, omdat er personeelscondities op van toepassing zijn. Wij zitten bij dezelfde bank als jij, met creditkaart voor X. Y. heeft een creditkaart via Euroclix.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb geen credit kaart omdat ik gratis rekeningen heb ,wat voor mij meer dan voldoende is op dit moment

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekkere snuggere bank die ABN. Wel een brief en folder sturen dat de tarieven veranderen maar hoeveel ik ga betalen stond er niet bij... Gelukkig blijft het wat het was, gratis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…