zondag 24 april 2016

Begroting maken: De tuin

Wij zijn van plan om in het Pinksterweekend de tuin groots aan te pakken. Sinds wij in oktober 2013 ons huis gekocht hebben, hebben we ons eerst gericht op het huis zelf.

Voordat we erin trokken hebben we een nieuwe keuken laten plaatsen en zelf de badkamer en de wc geheel vernieuwd.
Vorig jaar hebben we vervolgens de gehele buitenboel geschilderd en een nieuwe schutting in de achtertuin geplaatst. Deze was namelijk omgewaaid in een van de vele stormen.

Ook hadden we eigenlijk vorig jaar de tuin al willen doen, maar omdat we net het oude appartement verkocht hadden en er de nodige makelaarskosten betaald moesten worden, hebben we dat toen uitgesteld.
Maar nu gaat het er dan echt van komen. De tekening hadden we vorig jaar al gemaakt, en we wisten de hoeveelheden al. Wat hebben we dan nodig?


 • 10 m3 ophoogzand €250
 • 50 m2 tegels €575
 • 20 meter opsluitband €125
 • Tuinhuisje €1.000
 • Beplanting €200
 • Huur afvalcontainer €100

Eigen arbeid en hulp: een ritje naar de Chinees.

Totaal: €2.250

Dit bedrag gaan we uit de buffer betalen. Daar hadden we rekening mee gehouden. Dat betekent wel dat de buffer daarna weer aangevuld moet worden de rest van het jaar tot ons doel voor het einde van het jaar.

Vandaag zijn we ook daadwerkelijk naar de H.ornbach geweest om de tegels en de opsluitbanden te bestellen. De begroting kwam redelijk uit tot nu toe:

 • 3 pallets tegels: €587,15
 • Opsluitbanden: €72,15
Daarmee zitten we tot nu toe een paar tientjes onder budget. We hadden alleen geen rekening gehouden met €70 bezorgkosten, waardoor we uiteindelijk toch net boven budget uit komen. Maar ja voor dat geld wilden we niet zelf met 3 pallets gaan lopen sleuren..

Binnenkort zullen de foto's van de verbouwing wel op de blog verschijnen...

3 opmerkingen:

 1. Klinkt als een goede investering, zodat je straks in de zomer lekker in de tuin kunt zitten. Ik ben benieuwd naar de foto's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt het nu al, dus het is een beetje mosterd na de maaltijd, maar hier heb ik dat materiaal gewoon online besteld destijds. Vaak met gratis bezorging vanaf een bepaald bedrag en vele malen goedkoper dan de bouwmarkt. Ik heb even gekeken, maar voor bijvoorbeeld 20 meter opsluitbanden betaalde ik toen €46. Misschien een tip voor de volgende keer, of voor als je nog wat nodig hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje, ik hou het in het achterhoofd.. ik vond dit al niet heel duur :)

   Verwijderen