donderdag 4 februari 2016

Aflossing Februari

Gisteren schreef ik al over het aflossen op de annuïteitenhypotheek. Die afweging was nog niet volledig. Voor februari heb ik €225 beschikbaar voor het aflossen. Daarvan is, zoals ik in mijn aflosplan had geschreven, €125 voor het aflossen van de aflossingsvrije hypotheek. Daar wil ik niet aan tornen.

Dat betekent dat er nog €100 overblijft waarvan ik nog kan kijken wat ik daarvan kan aflossen. Ik kan dus kiezen om deze €100 ook op het aflossingsvrije deel af te lossen. De totale aflossing van €225 levert dan precies een besparing op van 50 cent per maand aan rente.

Als ik de overgebleven €100 gebruik om de annuïteitenhypotheek af te lossen, levert deze €100 me al dezelfde besparing in maandlasten op. Samen met de besparing van 28 cent door de €125 op de aflossingsvrije hypotheek levert dit dus een totale daling van de maandlasten van €0,78 op.

Dat is het dus ook geworden. Gisteravond heb ik alles ingevoerd via internetbankieren, dus er geen mogelijkheid meer om dit te veranderen.


3 opmerkingen:

 1. Mooi zeg, dan is die aflossing maar weer de deur uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het moet uiterlijk de 10e van de maand worden doorgegeven via internetbankieren. Ruim op tijd dus. Het bedrag wordt pas op 1 maart afgeschreven.

   Verwijderen
 2. Alle beetjes helpen, hoe klein ook. Weer een stapje verder richting een afgeloste hypotheek! :-)

  BeantwoordenVerwijderen